Richard Kingson är inte nöjd med BM-bollen Jabulani.
Richard Kingson är inte nöjd med BM-bollen Jabulani. - Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Ghanas målvakt sågar VM-bollen

Ghanas målvakt, Richard Kingson, sågar den redan så kritiserade VM-bollen, Jabulani.- Det är svårt att ta den, säger den förre Hammarby-målvakten.


JOHANNESBURG. Det är inte många som gillar den ökända VM-bollen, Jabulani. Nu kritiserar även Ghanas målvakt, Richard Kingson, bollen och menar att det är dess fel att han släppte in i 1-1-mötet med Australien.

- Jag såg inte bollen i tid. När jag väl såg den så ville jag kontrollera dess fart innan jag tog den. Tyvärr flög den iväg och de hann fram till bollen först, säger den förre Hammarby-målvakten till KickOffGhana.com.

Han fortsätter:

- Bollen är så snabb och så pass lätt, så det blir svårt att ta den. Man måste vara försiktig. Jag vet inte om den är syntetisk eller om den är av läder.

Den 32-årige målvakten erkänner dock att han hade kunnat agerat bättre när han släppte in.

- Jag är inte orolig för målet. Alla målvakter gör misstag, så jag tänker inte låta det störa mig. Just nu är jag endast fokuserad på Tyskland-matchen och hur vi ska besegra dem.

På onsdag drabbas alltså Ghana samman med Tyskland. Då är det allt eller inget som gäller för det afrikanska laget, som måste vinna över Tyskland för att gå vidare till den andra omgången.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program