Vera firar sitt 1-0-mål.
Vera firar sitt 1-0-mål. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Paraguay nära avancemang – efter Veras klassmål

Paraguay är nära åttondelsfinal i VM efter att ha besegrat Slovakien med 2-0.

BLOEMFONTEIN. Paraguay, som spelade 1-1 mot Italien i den första matchen, tog sin första trepoängare i VM mot Slovakien. Enrique Vera gjorde matchens första mål. Efter slarv från Slovakien hamnade bollen hos anfallaren Lucas Barrios, som slog en passning mellan benen på en försvarare fram till Vera som stänkte dit den med en vacker yttersida.

– Det är en väldigt, väldigt fin passning i sidled. Men avslutet också. Han skruvar upp målvakten, oerhört kyligt i det läget. Han har kroppen emot bollen och bara drar i väg den med höger yttersida, säger TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark.

Sydamerikanerna spelade med ett stabilt försvarsspel och fortsätta på samma sätt i andra halvlek. När det återstod cirka 20 minuter tog sig Roque Santa Cruz, som fick chans från start, förbi sin försvarare och slog ett inlägg som nickas precis utanför stolpen. 2-0-målet kom istället med fem minuter kvar. På en frispark nickades bollen tillbaka till Christian Riveros som sköt målet och fastställde slutresultatet.

Paraguay leder just nu gruppen på fyra poäng. Sydamerikanerna har dock spelat en match mer än Italien och Nya Zeeland som möts klockan 16:00.