- Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Jättebråk i Frankrike: Stjärnorna bojkottade träning

Det råder fullständig kaos i det franska landslaget. Först skickades Nicolas Anelka hem från VM efter en dispyt med Raymond Domenech och nu lämnar även landslagschefen mästerskapet efter att de franska stjärnorna bojkottat en träning.


SYDAFRIKA. Alldeles nyligen skickades Chelseastjärnan Nicolas Anelka hem från VM efter den uppmärksammade dispyten med förbundskaptenen Raymond Domenech. Men problemen för Frankrike stannade inte där.

När det stjärnspäckade franska landslaget i dag skulle träna hade lagkaptenen Patrice Evra och Domenech en längre pratstund på lagbussen innan även de begav sig till planen. Den stillsamma stämningen skulle dock förändras drastiskt.

Lämnade träningen - satte sig på bussen

För bara efter ett par minuter på planen hamnade nämnde Evra, enligt info.france.fr, i bråk med fystränaren Robert Duverne. Det var droppen som fick bägaren att rinna över för de franska storstjärnorna som med bestämda steg gick och satte sig på bussen igen.

Efter ett tag lämnade Evra över ett brev till landslagschefen Jean-Louis Valentin som vidare menar att de bojkottade träningen på grund av den upphaussade incidenten med Anelka.

- De vill inte träna. Det är oacceptabelt. Det är en skandal för Frankrike, för de unga människorna här. Det är en skandal för förbundet och för det franska laget, säger Valentin till AP.

"Det är surrealistiskt"

Valentin får medhåll av den förre landslagsstjärnan Emmanuel Petit, som menar att bojkotten är en jätteskandal.

- Det är surrealistiskt, en enorm skandal, säger Petit till tv-kanalen France2.

Den franske landslagschefen går dock ett steg längre och slår näven i bordet och säger upp sig i samband med bråket. Valentin slutar med omedelbar verkan.

- Vad jag gäller mig är det över. Jag lämnar förbundet. Jag är trött och äcklad, säger Valentin.

Domenech bakom spelarna

Brevet, som Evra lämnade till Valentin, lästes senare upp av Domenech inför den samlade pressen på plats. Den franske förbundskaptenen, som säger sig stå bakom spelarnas beslut att bojkotta träningen, meddelade att man känner agg mot hur det franska fotbollsförbundet hanterat situationen.

- Det franska fotbollsförbundet gjorde ingenting för att försöka skydda gruppen. De tog ett beslut uteslutande baserat på rapporter i pressen. Som en konsekvens, och för att visa vårt motstånd mot beslutet taget av förbundet, har samtliga spelare beslutat att inte delta i dagens träning, läste Domenech upp från brevet, enligt AP.

VIDEO: Bråket

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?