Katastrof, Italien

Nya Zeeland, 78:a på världsrankingen, lyckades stoppa ett tamt och uddlöst Italien i den andra gruppspelsmatchen. De regerande världsmästarna är nu illa ute inför den avslutande omgången.

SYDAFRIKA. Skrällarna närmast haglar ner i VM och i dag kom förmodligen den största hittills. Redan i den sjunde minuten chockade Nya Zeeland, som är rankade 78:a i världen, de regerande världsmästarna Italien när Shane Smeltz tryckte in ledningsmålet i offsideläge.

Det stjärnspäckade italienska landslaget reste sig dock något och kom till ett par farliga chanser, men det var först när Danielle de Rossi något turligt fick med sig en straff i slutet av första halvlek som italienarna kunde kvittera.

Oavgjort i halvtid

Vizenco Iaquinta stegade upp och skickade hur kyligt som helst in kvitteringen i höger hörn. Resultatet stod sig till halvtid och i andra halvlek försökte italienarna att växla upp en nivå, men det störde inte Nya Zeelands försvar nämnvärt.

Italienarna var katastrofala på de offensiva situationerna och nyzeeländarna hade inga större svårigheter med att rensa undan de uselt slagna hörnorna eller frisparkarna.

Jättetalangen nära att avgöra

I stället var det blott 18-årige Chris Woods, till vardags i West Bromqich, som var närmast att skjuta hem tre sensationella poäng till Nya Zeeland. Woods vände läckert bort rutinerade Fabio Cannavaro, men hans avslut höll inte samma klass som hans bollbehandling.

Matchen slutade 1-1 och grupp F är därmed vidöppen inför sista omgången. Nya Zeeland stoltserar på två poäng, liksom Italien, medan Paraguay har gjort ett litet ryck i toppen och leder på fyra poäng. På fjärde och sista plats ligger Slovakien, som möter Italien i den avslutande matchen, på blygsamma en poäng.