- Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Anelka: "Jag accepterar min uteslutning"

Efter Frankrikes jättebråk i dag försöker hemskickade Nicolas Anelka att tysta ner incidenten och önskar i stället laget lycka till mot Sydafrika. "Frankrike har en stor utmaning framför sig på tisdag", skriver Anelka på sin hemsida.


SYDAFRIKA. Det var i förlustmatchen mot Mexico som en fly förbannad Nicolas Anelka hamnade i dispyt med franske förbundskaptenen Raymond Domenech och slängde ur sig följande:

- Dra åt helvete, din smutsiga horunge, ska Chelseastjärnan ha sagt.

Men det var tydligen inte bara Domenech som hörde de mindre trevliga orden. Anelka själv förklarar nu att dispyten tog plats framför samtliga spelare och ledare i omklädningsrummet.

"Jag hade en ordväxling med tränaren i omklädningsrummet framför spelarna och resten av teamet, men det var aldrig meningen att det skulle hamna utanför omklädningsrummet", skriver Anelka på sin hemsida.

Bojkottade träningen - för Anelka

Det man inte visste då var att den heta ordväxlingen skulle bli starten på ett franskt kaos som i dag nådde sin kulm. Anelka skickades hem och spelarna bojkottade i dag träningen i en gest för att visa sitt stöd för anfallaren.

"Mitt mål var aldrig att destabilisera det franska laget", förklarar han.

Anelka, som accepterar att han blev hemskickad, vill dock inte uttala sig om bråket utan försöker i stället att ha positiva tankar i huvudet - om det nu går - och önskar sina förra landslagskamrater all lycka i den avslutande gruppspelsmatchen mot Sydafrika. Fransmännen har en liten chans att knipa en plats i åttondelsfinalen, men då måste man vinna samtidigt som det inte slutar oavgjort mellan Uruguay och Mexico.

"Jag accepterar min uteslutning och önskar Les Bleus lycka till mot Sydafrika", avslutar Anelka.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/