1 av 2
- Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX

Bitter Lippi: "Vi hade otur"

Italien stod för en fiaskoinsats mot Nya Zeeland, men nu skyller förbundskaptenen Marcelo Lippi på att man inte hade marginalerna på sin sida.- Vi hade inte turen med oss i dag, säger Lippi efter matchen.


SYDAFRIKA. De regerande världsmästarna Italien har inlett VM på ett uselt sätt genom att spela två oavgjorda matcher mot Paraguay respektive Nya Zeeland. Efter endast 1-1 mot det sistnämnda landslaget lär kritiken inte vänta på sig och förbundskaptenen Marcelo Lippi medger att de italienska spelarna inte stod för någon bra fotboll.

- Vi gjorde ingen bra match, men vi hade inte turen med oss i dag, säger Lippi i SVT och fortsätter:

- Enda gången de (Nya Zeeland) har ett anfall så gör dem mål, men vi skulle självklart ha vunnit.

"Det var löjligt"

I det nyzeeländska lägret var naturligtvis tongångarna annorlunda och försvararen Ryan Nelson var lyrisk efter att hans lag snott åt sig ännu en poäng från sina konkurrenter i grupp F. Nelson menar dock att italienarnas mål inte skulle godkänts på grund av en filmning av Danielle de Rossi.

- Vi visade så mycket vilja och deras mål skulle inte godkänts, det var löjligt, säger Nelson.

Härnäst väntar gruppledarna Paraguay i den sista matchen för Nya Zeeland. Nelson och hans landskamrater är i extas över att faktiskt ha möjligheten att knipa en biljett till åttondelsfinalerna.

- Det är spännande och vi ska försöka göra om det här igen, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Katastrof, Italien