- Foto: Rob Griffith/AP/SCANPIX

Kewell: "Domaren dödade min turnering"

Det var i matchen mot Ghana som fixstjärnan Harry Kewell blev utvisad efter att ha tagit med hands i straffområdet. Nu sågar australiern domaren Roberto Rosetti.- Den killen dödade min turnering, säger Kewell.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

SYDAFRIKA. Australien har inte lyckats kamma hem en enda poäng på två spelade matcher i gruppspelet och VM är över för deras del. Men kanske kunde det sett annorlunda ut om stjärnan Harry Kewell hade haft marginalerna på sin sida.

I den andra matchen mot Ghana blev han nämligen neddragen i straffområdet i inledningen, men domaren Roberto Rosetti viftade avvärjande. Senare i första halvlek fick Kewell i stället syna det röda kortet efter att ha räddat bollen med hands på mållinjen.

Rosettis beslut får Kewell att rasa i efterhand och australiern påstår att domaren till och med förstörde hela hans turnering.

- Den killen dödade min turnering. Det enda jag hade kunnat göra annorlunda skulle vara att skära av min arm och stoppa undan den någonstans, säger han enligt Supersport.com och fortsätter:

- Jag försökte inte medvetet att ta bollen med handen, jag försökte att använda bröstet och spela enligt reglerna men domaren såg det annorlunda och han var nog den enda som gjorde det.

Det är inte bara Kewell som är av den åsikten utan han får också stöd av förbundskaptenen Pim Verbeek, som säger sig ha granskat tv-bilderna.

- Av vad jag sett, och jag har sett situationen flera gånger på tv, så var det definitivt inget rött kort, säger Verbeek.

/
/
/