Dunga attackerade domaren efter matchen.
Dunga attackerade domaren efter matchen.

Dunga konspiratorisk efter Kakás utvisning

Brasiliens förbundskapten Dunga var förbannad på domaren efter segermatchen mot Elfenbenskusten.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

SOCCER CITY, JOHANNESBURG. Brasiliens förbundskapten Dunga var chockad och förbannat efter 3-1-segern mot Elfenbenskusten. En kvart efter att Sven-Göran Erikssons sågning av domaren valde Dunga att fylla på med ännu mer kritik mot fransmannen Stephane Lannoy för dennes beslut att visa ut Kaká. Dunga antydde att det pågår en konspiration mot Brasilien.

- Vi har pressats mot förvirring, vad måste vi göra för att slippa dessa gula kort?, dundrade han på presskonferensen.

De gula korten han hänvisar till var de som storstjärnan Kaká fick inom loppet av tre minuter. I den 88:e minuten fick Kaká se rött sedan Elfenbenskustens Kader Keita sprungit in i brassen bakifrån, träffats av Kakas arm i bröstet och sedan slängts sig till marken med händerna över ansiktet. Konsekvensen blev ett storbråk där nästan alla spelare var inblandade och sedan ett gult kort till Kaká, hans andra i matchen. Efteråt var Dunga onådig mot domaren.

- Det var orättvist att visa ut Kaká, han blev foulad men blev i stället straffad. Spelaren som stod för foulen kom undan ett guld kort, jag måste gratulera honom, sa Dunga med en bister min.

"Brasilien ska inte gnälla"

Tevebilderna visar att Keita stod för VM:s bästa skådespel efter att ha sprungit in i Kaká. Brasilien kommer med största sannolikhet att överklaga kakás utvisning och under måndagen kommer Fifa komma med ett beslut.

Sven-Göran Eriksson var dock helt oförstående till protesterna.

– Han fick ett andra gult för att han puttade Keita. Hur hårt det var vet jag inte men han puttade honom, sa Svennis på presskonferensen efteråt och tillade:

- Jag hörde Brasilien gnälla väldigt mycket, det borde de inte göra, speciellt då Fabiano får använda händerna, inte bara en gång utan två, sa Svennis om Fabianos 2-0 som aldrig borde ha godkänts.

Svennis bad däremot om ursäkt för Cheick Tiotes stenhårda stämpling av målskytten Elano. Elano fick hjälpas av planen.

– Jag är ledsen för Elanos skada.

Dungas Brasilien är nu klara för slutspel - trots motgångarna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!