Här nickar ”Speedy” in målet.
1 av 2
Här nickar ”Speedy” in målet. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX
Mark Gonzalez (nummer elva) nickade in matchens enda mål.
2 av 2
Mark Gonzalez (nummer elva) nickade in matchens enda mål. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Chiles andra seger – men kan ännu missa slutspel

Ett ineffektivt Chile vann till slut mot Schweiz efter att Mark Gonzalez nickat in matchens enda mål. Chile riskerar dock att missa åttondelsfinal.


SYDAFRIKA. Chile tog i dag sin andra vinst i fotbolls-VM i Sydafrika. Den satt dock hårt inne. Chile missade flera bra chanser i första halvlek, och när den blåstes av var det mållöst. Valon Behramis utvisning i första halvlek blev avgörande.

Efter att Chile fortsatt att missa flera lägen i andra halvlek kom till slut målet med kvarten kvar. Esteban Paredes rann igenom och serverade Mark Gonzalez som hade öppet mål och nickade in matchens enda mål.

- Det var skönt att vi fick målet så nära slutet av matchen. Vi fortsatte bara att göra vårt bästa, kämpade hårt och så fick vi målet. Det var ett stort ögonblick för mig och laget, säger Gonzalez till nyhetsbyrån AP.

Sydamerikanernas ineffektivitet kan stjälpa dem. Schweiz, som vann mot Spanien i den första matchen, har Honduras kvar att möta i gruppspelet. Vid seger kan Schweiz gå om Chile om Spanien vinner sina resterade två matcher.

Senare i kväll möts just Spanien och Honduras. En match som liverapporteras på Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!