- Foto: EHSAN FADAKAR/NYHETER24

Presschefen: "Jag ska mörda dig betyder något annat i Nigeria"

Nyheter24 var på plats när Lars Lagerbäck mötte pressen inför Nigerias ödesmatch mot Sydkorea på tisdag.


MOSES MABHIDA, DURBAN. Det skulle vara Lars Lagerbäcks presskonferens, men blev presstalesmannen Idah Petersides show. Så kan man beskriva Nigerias sista presskonferens inför ödesmatchen mot Sydkorea på Moses Mabhida Stadium i Durban.

- Jag vill förtydliga en sak, det har talats mycket om dödshoten mot Kaita. Det är inga officiella dödshot ännu, ni som inte är från Nigeria måste förstå att på vårat språk betyder ”i will kill you” att man är sur på personen. Säger man jag ska döda dig i Tyskland är man död om en vecka”, skojade presschefen Idah Peterside och avslutade presskonferensen.

Högljudd journalist från Nigeria

Annars var det som vanligt många, hårda frågor om startelvan, försvarsspelet och Lagerbäcks framtid i Nigeria.

- Vi har inte diskuterat det alls, vad jag fokuserar på är matchen i morgon, du får återkomma, sa Lagerbäck om sin framtid till en förbannad nigeriansk journalist som nästan skrek ut sin fråga.

Två förluster i VM är ditt facit hittills. Har du haft för lite tid med Nigeria för att lyckas?

- Man vill alltid ha mer tid än vad man har, det är alltid för lite tid, även om du är tränare i två år. Annars har det inte varit några problem, jag är mest nöjd med hur spelarna har tagit in allting, sa Lagerbäck och fyllde på med att Nigeria bara saknat det allra sista:

- Hade vi varit lite bättre så hade vi haft sex poäng, istället för noll.

Sen krävde en journalist från Nigeria att lagkaptenen Kanu och storstjärnan Obafami Martins skulle inkluderas i startelvan till matchen mot Sydkorea.

- Jag respekterar din åsikt, men du måste vänta tills i morgon för att få reda på startelvan, sa Lagerbäck lagom diplomatiskt.

"Maradonas beslut"

Om Nigeria ska ta sig vidare till slutspel måste man slå Sydkorea samtidigt som Grekland inte tar några poäng mot Argentina. Men Argentinas förbundskapten Diego Maradona har flaggat för att han ska vila sina storstjärnor. Frågan togs upp på presskonferensen.

- Det är Maradonas beslut, jag har ingen åsikt om det, han måste sköta sitt lag som han vill.

- Vi behöver hjälp från Argentina, men vi kan bara tänka på vår egen match.

Förväntar du dig att Argentina hjälper er?

- jag har varit förbundskapten i många år och jag vet att allt kan hända i fotboll, men jag förväntar mig att Argentina ska slå Grekland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!