Hälsningen till Maradona: "Jag förväntar mig att Argentina hjälper oss"

Lars Lagerbäcks Nigeria behöver hjälp från Diego Maradona för att ta sig till slutspel. Nyheter24 var på plats när Lagerbäck mötte pressen inför ödesmatchen mot Sydkorea.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

MOSES MABHIDA, DURBAN. Lars Lagerbäck höll sin sista presskonferens inför ett 100-tal journalister från bland annat Sverige, Nigeria och Sydkorea. Då tog Nigerias förbundskapten chansen att skicka en hälsning till sin argentinske kollega Diego Maradona.

- Jag har varit förbundskapten i många år och jag vet att allt kan hända i fotboll, men jag förväntar mig att Argentina ska slå Grekland.

Nigeria har till skillnad från många andra afrikanska länder fortfarande en bra chans att ta sig till slutspel. Förutsättningarna är gladklara: Nigeria måste slå Sydkorea samtidigt som Grekland förlorar mot Argentina. Det är omöjligt att förutse Nigerias chanser menar Lagerbäck.

- Det är svårt att värdera våra chanser eftersom vi behöver hjälp. Vi kan bara koncentrera oss på vår match och vi har bra attityd i laget. Vi kan bara hoppas att Argentina gör sitt, sa Lagerbäck.

"Vi kunde ha haft sex poäng"

Nigeria förlorade knappt mot Argentina och tappade både ledningen och en poäng mot Grekland. Det var, enligt Lagerbäck, två matcher som Nigeria kunde ha vunnit.

- Hade vi varit lite bättre så hade vi haft sex poäng, istället för noll.

Samtidigt medger han att Nigeria ännu inte förtjänat att gå till slutspel.

- Allt beror på resultatet i morgon, sa Lagerbäck med ett leende.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!