I dag kan Lars Lagerbäcks VM vara över.
I dag kan Lars Lagerbäcks VM vara över. - Foto: Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Fyra drabbningar väntar i dag och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om matcherna.


Matcherna

Mexiko - Uruguay

Avspark: 16:00

TV: Kunskapskanalen, Staffan Lindeborg och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Royal Bafokeng, Rustenburg

Frankrike - Sydafrika

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Free State, Bloemfontein

Nigeria - Sydkorea

Avspark: 20:30

TV: TV4Sport, Niklas Jarelind och Anders Andersson kommenterar.

Arena: Durban Arena, Durban

Grekland - Argentina

Avspark: 20:30

TV: TV4, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Peter Mokaba, Polokwane

SYDAFRIKA. Gruppspelet närmar sig sitt slut och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dagens alla fyra drabbningar.

Mexiko - Uruguay

Mexiko har ena foten i åttondelsfinalerna efter segern mot Frankrike sist. Laget har spelat bra och snodde bland annat en poäng i premiärmatchen från hemmanationen Sydafrika.

I dag är det två spelförande lag som drabbas samman och vi kan säkerligen förvänta oss en hel del från yngligen Giovanni dos Santos. Den unge mexikanske Tottenham-spelaren har imponerat stort och verkligen briljerat i de två inledande matcherna.

Diego Forlan i all ära. Atletico Madrid-anfallaren är tveklöst lagets allre störste stjärna. Men i dag blir det Ajax-spelaren Luis Suarez som stegar fram och sätter dit en eller två baljor. Han har varit stekhet de senaste matcherna och låg bakom minst ett mål i drabbningen med Frankrike.

Frankrike - Sydafrika

Det är vinna eller försvinna för Frankrike och Sydkorea. Det stora problemet är att de ändå kan åka ut - trots att de vinner.

Ingen har imponerat i Frankrike. Laget är i total kaos efter storbråket mellan anfallaren Nicolas Anelka och förbundskaptenen Raymond Domenech. Spelarna har vägrat träna och Patrice Evra har bland annat gått ut i media och sagt att det finns en förrädare bland dem.

I dag måste de dock ena sig och spela som ett lag. Och då måste Thierry Henry, som förmodligen kommer att få spela, lyfta sina mannar och få dem att inse allvaret.

Sydafrikanernas VM är snart över. Värdnationen har endast en poäng och är väldigt nära att bli den första värdnationen som åker ut i gruppspelet.

Siphiwe Tshabalala har gjorts lagets enda mål hittills och kan mycket väl göra ytterligare i dag. Men då måste han få hjälp från bland andra Steven Pienaar.

Nigeria - Sydkorea

Lars Lagerbäck kan göra sin sista match som förbundskapten i dag. "The super eagles" ställs mot Sydkorea, som sist åkte på storstryk mot Argentina.

Nigeria har spelat bra men ändå förlorat de två inledande matcherna. I dag måste laget slå sydkoreanerna samtidigt som Argentina besegrar Grekland. Och för att Nigeria ska kunna lyckas med denna "mirakelvändning" måste den 27-årige Almeria-spelaren Kalu Uche stega fram igen och näta.

Ji-Sung Park är Sydkoreas störste stjärna. Han är lagkapten dessutom och det är han som ska leda sitt lag mot segern.

Grekland - Argentina

Grekland knep sin allra första VM-seger sist mot Nigeria, men ska ändå inte ha någon chans mot Diego Maradonas Argentina. Man sätter hoppet på den 33-årige lagkaptenen Giorgios Karagounis som ska styra mittfältet.

Argentina vilar en hel drös med spelare men det ska inte stoppa dem egentligen. Och trots att Maradona har valt att vila sju spelare kommer Lionel Messi ändå att få spela. Liksom alltid är han en spelare man ska hålla ett extra öga på.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

1 timme sedan

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

idag 18:46
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.