John Terry tvingas be om ursäkt.
John Terry tvingas be om ursäkt. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Kuppmakaren Terry tvingas be om ursäkt

John Terry tvingas be om ursäkt efter sin attack mot förbundskaptenen Fabio Capello.- Det var aldrig min avsikt att uppröra tränaren eller spelarna, säger den förre lagkaptenen.


PORT ELIZABETH. I söndags kritiserade den förre lagkaptenen John Terry sin förbundskapten Fabio Capello och sa att han ville se förändringar i spelet och att landslaget skulle ha ett krismöte. Enligt Terry hade han stöd från ett flertal av truppens alllra största stjärnor, såsom Steven Gerrard och Frank Lampard.

Men något möte blev det aldrig och "kuppen" mot Capello uteblev. Nu tvingas mittbacken be om ursäkt.

- Jag fick en fråga om Joe Cole och jag gick kanske lite för långt. Men det var aldrig min avsikt att uppröra tränaren eller spelarna, och om jag har gjort det så ber jag om ursäkt, säger den 29-årige Terry till Daily Mail.

Splittringen i England har varit total. Laget har inte imponerat och efter två spelade matcher finns det en stor risk att de åker ut redan i gruppspelet. Ett resultat som knappast är godkänt i hemlandet, där man sedan länge har räknat med VM-guldet.

- Nu skulle jag vilja lägga allt det här bakom mig och fokusera på vinna nästa match. Allt jag försökte göra var att förklara hur viktigt det är för mig att vinna VM, fortsätter han.

I morgon drabbas England samman med Slovenien. Då är det inget annat än en seger som gäller för "The three lions", om de vill hålla VM-drömmen vid liv några dagar till. Men klarar de inte av det lär den stenhårda engelska pressen ta fram de allra största motorsågarna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.