Stockholm

Nigerias Etuhu räknar bort finliret

Mittfältsstjärnan vill bara vinna i dag.
Mittfältsstjärnan vill bara vinna i dag. Foto: Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Nigeria måste vinna i dag. Fult eller snyggt. Det spelar ingen roll, säger "The super eagles" Dickson Etuhu.


Läs mer
Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

DURBAN. I dag drabbas Nigeria samman med Sydkorea i en match som betyder allt för det afrikanska laget. Tappar Lars Lagerbäcks superörnar poäng är VM-drömmen över, men vinner de kan det betyda avanacemag.

Något finlir från Nigerias sida kommer det i alla fall inte att bli. Inte om du völjer att tro på lagets 28-årige Fulham-stjärna, Dickson Etuhu.

- Vi måste ut på plan och visa hjärta. Det kanske inte blir fint spel, men vi behöver resultat och det är det vi fokuserar oss på. Vi måste kämpa hårt för att vinna matchen, sade mittfältaren på gårdagens presskonferens enligt Nyheter24.

Nigeria har gjort två bra matchen mot Argentina och Grekland, men har ändå inte lyckats skrapa ihop en enda poäng. I dag kan alltså ytterligare ett afrikanskt lag slås ut ur VM.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.