Suarez gjorde matchens enda mål.
Suarez gjorde matchens enda mål. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Suarez sköt Uruguay till gruppsegern

Luis Suarez gjorde matchens enda mål mot Mexiko och såg till att Uruguay vann gruppen.– Uruguay har imponerat i gruppspelet, säger SVT:s expertkommentator Tony Gustavsson.


SYDAFRIKA. Uruguay och Mexiko skulle båda gå vidare vid ett oavgjort resultat. Och båda lage satsade allt framåt och till slut var det Uruguay som kunde stå som både segrare av matchen och som gruppsegrare. Bara två minuter före halvtidsvilan kom ledningsmålet. Edison Cavani slog ett perfekt inlägg som Luis Suarez nickade in.

– Det är spelvändning till höger och ett tidigt och fartfyllt inlägg. Sedan är de ett klassavslut, säger Tony Gustavsson och fortsätter:

– Det är ett samarbete mellan de tre anfallarna i Uruguay. Diego Forlán vände upp och skickade ut en passning på högerkanten, Cavani lyfte blicken och kom med ett tidigt inlägg vid bortre stolpen. Sedan gör han allt rätt, säger experten.

Vilket lag som Uruguay och Mexiko, som också tog sig vidare till åttondelsfinal, får möta är inte klart. De kommer att få möta ettan respektive tvåan i grupp B, som Argentina leder inför kvällens match mot Grekland. Om Nigeria tar sig vidare kommer de att ställs mot Uruguay.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!