- Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Domenech hyllar laget: "Les Bleus dör aldrig"

Ett tamt, oorganiserat och oladdat Frankrike skrapade endast ihop en enda poäng i VM. Men nu menar förbundskaptenen Raymond Domenech att han fick se vad han ville i matchen mot Sydafrika. "Laget spelade med hjärta och visade upp solidaritet", säger Domenech.


BLOEMFONTEIN. Kritiken mot Frankrike närmast haglar ner i både inhemsk och internationell press efter att endast ha knipit en poäng på tre matcher i gruppspelet i VM. I den avslutande matchen mot Sydafrika blev det förlust med 2-1 och det stjärnspäckade franska landslaget får därmed packa resväskorna och flyga hemåt.

Men ska man tro förbundskaptenen Raymond Domenech är han stolt över hur hans mannar har agerat under turneringen och förklarar att han är nöjd med hur dem spelade i dag.

- I den här matchen såg jag vad jag ville; jag såg vad jag letade efter i det här laget. De spelade med hjärta och visade upp solidaritet. Men går det inte så går det inte, säger Domenech i TV4 efter matchen.

Även om Frankrike, enligt Domenech, spelade bra fotboll mot Sydafrika är han besviken över att laget inte får chans att försvara finalplatsen från fyra år sedan i slutspelet.

- Jag är ledsen, nedstämd och väldigt, väldigt besviken, förklarar han.

Efter mer än fyra år som förbundskapten för Frankrike lämnar nu Domenech positionen på tränarposten. Trots en finalplats i VM på meritlistan, har hatet och kritiken mot Domenech växt kraftigt under de senaste åren. Hur han tror att det franska folket vill komma ihåg honom vill han inte svara på.

- Jag är fel person att svara på det. Jag vill bara önska all lycka till den som tar över härnäst. Jag vet att det finns spelare i det här laget som har kvalité. Les Bleus dör aldrig, säger Domenech.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/