Missarna fällde Lagerbäck – Nigeria utslaget ur VM

Nigeria hade flera bra lägen att göra 3-2-målet som behövdes för avancemang – istället stod Yakubu för en av turneringens största miss. Nu är troligen Lars Lagerbäcks dagar som förbundskapten för Nigeria räknade.

DURBAN. Nigeria satte full fart direkt i början av matchen och det gav utdelning. Redan i den tolfte matchminuten tog Nigeria ledningen. Chidi Odiah kom runt på högerkanten. Backen slog in ett inlägg mot straffpunkten som Kalu Uche direktskarvade in i mål. Några minuter före halvtid kvitterade dock Sydkorea genom Kim Jung Soo. Sydkorea fick en frispark som Jung Soo missade, men bollen damp ner på benet i steget och in i mål.

Den andra halvleken började precis som den slutade. Sydkorea fick en frispark och den skruvade Park Chu Young in i mål.

Sedan började Nigeria sin forcering. Afrikanerna skapade flera jättelägen. Och det allra bästa hade Yakubu, som fick bollen någon meter framför ett öppet mål – men missade. Anfallaren kan dock trösta sig med att han kvitterade till 2-2 på straff. Dessutom missade inhopparen Obafemi Martins ett friläge.

Nigeria får därmed åka hem efter att ha spelat oavgjort i en match och förlorat två. Lars Lagerbäcks dagar som förbundskapten för Nigeria är troligen räknade.