Lagerbäcks sista insats som förbundskapten blir att leda ett möte som kan bli hetsigt.
Lagerbäcks sista insats som förbundskapten blir att leda ett möte som kan bli hetsigt. - Foto: Rich Bowmer/AP/SCANPIX

Lagerbäck vägrar att uttala sig om sin framtid

Lars Lagerbäcks kontrakt med Nigeria var över VM. Trots att de flesta frågor berörde han framtid vägrade han att ge några klara svar. – Angående min framtid vet jag inget i dag, säger han efter matchen.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

MOSES MABHIDA, DURBAN. Nigeria är ute ur VM efter att Lars Lagerbäcks stjärnor inte lyckas få in det avgörande 3-2-målet mot Sydkorea. Inhopparen Obafemi Martin var ensam med målvakten - men chippade långt utanför.

Trots missarna var Lars Lagerbäck ändå nöjd med Nigerias insats. Däremot valde han att såga den portugisiske domaren Olegario Benquerencas insats under slutskedet av 2-2-matchen.

– Under de sista minuterna var jag besviken och lite ledsen, jag tycker inte att tidsslöseriet var särskilt schysst, jag har alltid förespråkat fair play och var därför besviken, säger Lagerbäck om att domaren tillät Sydkorea maska på övertid.

Trots att Nigeria inte fick med sig mer än en poäng från VM var Lagerbäck nöjd med prestationen.

- Spelarna har kämpat hårt hela tiden men vi hade marginalerna mot oss under hela VM, var hans svar till de besvikna nigerianska journalisterna som hade hoppats att Lagerbäck skulle föra landet till stordåd.

Nigeria går igenom gruppspelet utan att ha vunnit en enda match. Det nigerianska folket och pressen söker en syndabock. Vem tycker du bör vara den personen?

– Vem ni ska skylla på? Ja, jag har varit tränare och har stort ansvar. Jag tar ut laget, jag som lägger fram spelplanen, så jag har stor del i det, alla andra har sin del, men mycket har funkat bra, om vi hade haft mer tid så hade det kanske slutat bättre, var Lagerbäcks ärliga svar.

Vad som väntar Sveriges förre förbundskapten nu är oklart. Lagerbäck hade kontrakt med Nigeria över VM, men vägrade ge klara svar på frågor om sin framtid.

– Angående min framtid vet jag inget i dag, jag ska sitta ner och analysera Nigerias VM om förbundet vill det, men något mer om min framtid vet jag inte, svarade han gång på gång igen.

Nyheter24 kan avslöja att det Lagerbäcks sista insats för Nigeria denna gång blir att leda det obligatoriska möte där ledare och spelare ska lufta sina åsikter. Stjärnan Peter Odemwingie har lovat att ställa Lagerbäck till svars för att ha bänkad honom i avgörandet mot Sydkorea. Mötet hålls under onsdagen och vad som händer därefter vet Lagerbäck ännu inte.

- Jag vet faktiskt inte, säger han till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!