Florent Malouda ber om ursäkt.
Florent Malouda ber om ursäkt. - Foto: BILDBYRÅN

Malouda ber fansen om ursäkt

Fiaskot är ett faktum. Det franska VM-truppen har inte gjort något annat än skämt ut sig och nu gör stjärnan Florent Malouda det enda som återstår att göra: be om ursäkt.- Det här är en fullständig katastrof, säger Chelsea-stjärnan.


BLOEMFONTEIN. Frankrikes VM blev en enda stor mardröm. Bråk, uteblivna resultat och ett snabbt uttåg från mästerskapet har lämnat en fotbollsnation i spillror.

Utskämda och utskrattade av omvärlden fick finalisterna från VM 2006 lämna måstematchen mot Sydafrika som förlorare. Drömmarna var krossade efter 1-2 mot värdnationen som, trots den stora glädjen, också slogs ut.

Nu gör mittfältsstjärnan Florent Malouda det rätta och ber om ursäkt till det franska folket.

- Jag vill be om ursäkt till de franska supportrarna för vårt dåliga spel, säger den 30-årige Chelsea-yttern till L'Equipe.

Han fortsätter:

- Vi är inte stolta över det vi har gjort. Vårt beteende var väl kanske inte exemplariskt och jag vet inte hur vi kommer att bli förlåtna. Det här är en fullständig katastrof. Det här var inte det vi ville visa upp. Vi ville inte kränka våra färger.

"Vill inte sluta i landslaget"

Malouda, som har gjort 57 landskamper, menar att han inte vill avsluta landslagskarriären trots härdsmältan i truppen.

- Jag vill inte avsluta min karriär med "Les bleus". Men vi måste ändå kolla igenom anledningarna till misslyckandet och tala om det med den nye tränaren, säger Malouda.

Frankrike knep endast en poäng i gruppspelet och hamnade allra sist.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!