Här rånas Serbien på slutspelsplatsen

Serbien var ett mål ifrån en slutspelsplats. Då tog Tim Cahill ned bollen med hands i eget straffområde, men domaren viftade avvärjande och i stället kunde Ghana ta andraplatsen i gruppen.

NELSPRUIT. Ett rejält drama utspelade sig i den avslutande gruppspelsmatchen i grupp D mellan Australien och Serbien. Tim Cahill spräckte Serbiens nolla i mitten av andra halvlek med en superb nick och jakten på Ghana var nu i full gång för Australien.

Även 2-0 kom, bara ett par minuter senare genom Brett Hollman. Australien var vid det läget endast två mål från en plats i åttondelen, men hoppet krossades abrupt när Marko Pantelic placerade in reduceringen på en målvaktsretur.

I stället var det nu Serbien som var blott ett mål ifrån andraplatsen i gruppen. Och kanske borde man också haft den. För i slutskedet av matchen plockade målskytten Cahill ner bollen med handen i eget straffområde. De serbiska spelarna skrek förgäves efter domaren, som valde att låta spelet fortgå.

Serbien mäktade inte med en kvittering utan matchen slutade med en 2-1-seger för Australien. Tyskland och Ghana tog sig därmed vidare från grupp D.