Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dagens VM-program

- 24/06/2010, 09:30
De italienska spelarna laddar inför drabbningen med Slovakien.

De italienska spelarna laddar inför drabbningen med Slovakien.

Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Den näst sista gruppspelsdagen är kommer och Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om de fyra kommande drabbningarna.

SYDAFRIKA. Gruppspelen närmar sig sitt slut och i dag är det dags för både grupp F och grupp E att avgöras.

Slovakien - Italien

Grupp F är liksom nästan alla resterande grupper helt vidöppen. Till och med jumbon Slovakien kan gå vidare om resultaten går deras väg, men då måste de börja producera mål. Något som lite enklare sagt än gjort när det kommande motståndet heter Italien.

Robert Vittek är Slovakiens ende målskytt än så länge. Lille-anfallaren är naturligtvis en spelare som italienarna måste hålla koll på - något som kanske öppnar upp för den 27-årige Bochum-spelaren Stanislav Sestak.

Italien har inte imponerat. De regerande mästarna har endast lyckats knipa två poäng och måste segra mot Slovakien för att säkra avancemang. Får Alberto Gilardino spräcka sin nolla i dag?

Paraguay - Nya Zeeland

Paraguay känns som de självklara favoriterna i den här matchen. De har spelat bra och ligger efter två matcher etta med sina fyra ihopsamlade poäng. Ett kryss kan räcka långt, men de vill nog inte chansa någonting. Anfallaren Roque Santa Cruz måste stega fram och visa varför han anses vara lagets bäste spelare.

Överraskningslaget Nya Zeeland ligger inte sist. De har lyckats spela oavgjort mot både Slovakien och Italien vilket lämnar dem med exakt samma poäng och mållskillnad som de regerande mästarna. Frågan är om sagan lever vidare efter dagens drabbning. Den 28-årige strikern Shane Smeltz fick igång målskyttet senast mot Italien. Levererar han även i dag?

Danmark - Japan

Det väntar en tuff match mot Japan för Morten Olsens mannar. Senast vände de och vann samt slog ut Kamerun och såg till att drömmen om avancemang lever vidare.

Inget annat än en en seger gäller för Danmark, som har lika många poäng som sin kommande motståndare. Däremot har de sämre målskillnad, vilket därför inte lämnar utrymme för varken oavgjort eller en förlust.

Dennis Rommedahl var het senast, riktigt het. Nu lyfter han sig ytterligare ett par snäpp och stänker förmodligen in ett mål, eller assisterar.

Den japanske storstjärnan Keisuke Honda har redan nätat en gång. Mot Danmark kan han mycket väl komma att göra om det.

Kamerun - Holland

Kamerun är utslaget och Holland är redan vidare. Det blir med andra ord kanske inte någon supermatch i kväll. Holland kommer förmodligen att vila nästan alla sina stjärnor, men den 23-årige jättetalangen Eljero Elia kommer säkert att få starta. Håll koll på honom.

Samuel Eto'o har endast gjort ett mål. Det blir inte heller några fler för honom. I stället är det den 28-årige Mallorca-spelaren Pierre Webo som sticker ut.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24