Xavi tror på sitt Spanien inför drabbningen med Chile
Xavi tror på sitt Spanien inför drabbningen med Chile - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX

Xavi redo för Chile

I morgon måste Spanien vinna över Chile för att gå vidare till åttondelsfinalerna. Det är en prekär sits som de har satt sig, men lagets mittfältsmotor, Xavi, tror på sitt Spanien.


PRETORIA. Spaniens Xavi Hernandez är oftast den som ligger bakom landslagets och klubblaget Barcelonas vackra anfall. Han är hjärnan bakom "el tiqui-taca", det snabba passningsspelet som har blivit Spaniens kännemärke, och den som ska leda Spanien till VM-guldet.

Men det ser inte bra ut för "La furia roja" inför morgondagens drabbning med Chile. Laget riskerar faktiskt att åka ut redan i gruppspelet efter den chockerande premiärförlusten mot Schweiz. Något som skulle vara ett gigantiskt fiasko för spanjorerna.

Men Xavi är redo att kämpa in till slutet och är säker på att Chile kommer att besegras.

- Chile är ett tufft och svårt lag att möta. Men vi är Spanien, säger han i en stor intervju med AS.

- Vi måste vara hundraprocentiga och spela på våra styrkor, som det finns många av. Det finns en bra stämning i truppen och tränaren. Det är klart att folk kommer att börja tveka efter en förlust. Men vi tvekar inte, fortsätter han.

"Hoppas vi vinner VM"

Spanien är en av storfavoriterna till att vinna hela mästerskapet. Den senaste förlusten mot Schweiz var den allra första på tolv drabbningar. Laget kom dock snabbt tillbaka och slog Honduras med 2-0 i den andra gruppspelsmatchen.

- Jag hoppas att vi vinner. Förhoppningsvis kommer det inte bara att vara en dröm, säger Xavi.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!