Nicklas Bendtner kan missa dagens drabbning.
Nicklas Bendtner kan missa dagens drabbning. - Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX

Danmark svettas - Bendtner kan missa matchen

Danmarks Nicklas Bendtner kan missa kvällens avgörande match mot Japan.- Vi måste vara helt säkra på att han kan spela, säger den danske förbundskaptenen Morten Olsen.


RUSTENBURG. Danmarks 22-årige målspottare, Nicklas Bendtner, dras fortfarande med ljumskskadan som störde honom under stora delar av den gångna säsongen. Nu riskerar anfallsstjärnan missa dagens livsviktiga drabbning med Japan.

- Först måste vi vara helt säkra på att han kan spela. Sen kommer vi att bestämma om han får göra det, säger den danske förbundskaptenen Morten Olsen enligt KickOff.com.

Han fortsätter:

- Vi kontrollerar hans skada efter varenda match han spelar. Det är alltid riskfyllt när man handskas med en sån här skada, så vi får helt enkelt vänta och se hur det blir.

Bendtner startade i både premiärmatchen mot Holland och vinstmatchen mot Kamerun, där han för övrigt stod för ett riktigt drömmål.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.