- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Paraguay vann gruppen - kryssade mot Nya Zeeland

Matchen mellan Paraguay och Nya Zeeland slutade 0-0. Med  det resultatet spikade Paraguay sin förstaplats i grupp F och de avancerar nu vidare till åttondelsfinal - tillsammans med Slovakien.


POLOKWANE. Paraguay hade imponerat mest i grupp F inför den sista gruppspelsmatchen mot Nya Zeeland. Det räckte därför med ett oavgjort resultat för att avancera vidare till åttondelsfinal.

Matchen inleddes och avslutades chansfattig i dåligt och försiktigt tempo. Dock var det Paraguay som var närmast segern. De pressade Nya Zeeland under långa perioder i matchen men eftersom resultatet 0-0 räckte för gruppsegern så lär de missade chanserna inte plåga spelarna i natt.

- Vi är nöjda med att vi går vidare men inte över vår insats idag, sade Paraguays förbundskapten Gerardo Martino efter matchen.

Nu kommer Paraguay ställas mot tvåan i grupp E vilken avgörs under kvällen. Det står mellan Japan och våra nordiska vänner från Danmark vilka möts i en högst avgörande match.

Tvåa i gruppen blev Slovakien efter den sanslösa segern mot Italien idag. De kommer ställas mot Holland, om de inte förlorar med flera mål mot Kamerun i kväll - samtidigt som Danmark eller Japan vinner. De regerande världsmästarna slutar skandalöst nog sist i gruppen.

/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!