Tisdag 30 Nov
Stockholm

Japan skickade ut Danmark ur VM

Endo och hans Japan snodde Danmarks andraplats och avancerar ur gruppen.
Endo och hans Japan snodde Danmarks andraplats och avancerar ur gruppen. Foto: Ivan Sekretarv/AP/SCANPIX

Danmark hade chansen på andraplatsen i gruppen inför den sista gruppspelsmatchen mot Japan. I samma läge var japanerna så matchen lagen emellan var helt avgörande för vilket lag som skulle möta Paraguay i åttondelsfinalen. Danmark tog inte chansen utan förlorade matchen med 1-3. Därmed är Japan vidare och ställs mot nämnda Paraguay.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PHOKENG. Kvällen som skulle få hela Danmark att lyfta av glädje fick inte den utgången våra nordiska vänner hade hoppats på. Japan såg nämligen till att förvandla matchen, som skulle säkra Danmarks åttondelsfinalsplats, till en smärtsam knockout med danska ögon sett.

En decimeter längre

Danmark har en medellängd på startelvan som är ungefär en decimeter längre än Japans. Därför tränade Olsen fasta situationer med sitt landslag inför matchen, i hopp om att kunna dra nytta av fördelarna i luftrummet i den avgörande matchen. Det var just de fasta situationerna som blev avgörande. Det enda som inte ingick i Danmarks plan var att det var japanerna som drog nytta av dem.

Svårläst bollbana

I den 17:e minuten kom ettan. Då var det Honda som vackert satte en frispark från långt håll med sin vänsterfot. Dock var Sörensens ingripande vid målet inte särskilt övertygande - men som alla andra målvakter i det är VM:et kan den danska målvakten skylla på bollens svårlästa bollbana.

13 minuter senare kom japanernas andra frisparksmål. Också denna gång satt den direkt i mål men den här gången från Endos högerfot. Vid det är läget var Danmark tvungna att göra tre mål för att gå vidare ur gruppen då Japan hade bättre målskillnad.

Med nio minuter kvar, i den 81:a minuten, fick Danmark åter hopp om en slutspelsplats då Tomasson satte sin egen retur på en straffspark. Straffen i sig var inte alls särskilt bra slagen då den gick mitt på Kawashima som dock lämnade retur rakt ut och det var alltså denna som Tomasson lyckades trycka in.

Japanskt sambalir

I den 87:e minuten punkterade Japan matchen genom ett vackert 3-1-mål. Målet tillkom efter snudd på sambalir som avslutades med att Honda gav Okazaki chansen att rulla in bollen i öppet mål. 3-1 blev också slutresultatet och därmed är det Japan som slutar på den andraplatsen Danmark haft i siktet. I åttondelsfinalen ställs man mot Paraguay.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24