Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Full pott för Holland - besegrade Kamerun

- 24/06/2010, 23:08 -
Robben blev inbytt i matchen och har all anledning att fira. Holland avancerar till åttondelsfinal med full pott ur gruppspelet.

Robben blev inbytt i matchen och har all anledning att fira. Holland avancerar till åttondelsfinal med full pott ur gruppspelet.

Schalk van Zuydam/AP/SCANPIX

Varken Danmark eller Japan hade lyckats sno poäng från holländarna. I kväll var det Kameruns tur och de kunde inte bryta trenden. Holland går vidare från gruppen som seriesegrare med full pott alltså. Än så länge så är det bara Argentina och just Holland som lyckats med den bedriften i detta VM.

KAPSTADEN. Holland var redan klara för avancemang ur gruppen innan kvällens match. Kamerun hade noll poäng och alltså inte chans på andraplatsen som innebär åttondelsfinal. Därmed var matchen mellan Kamerun och Holland i praktiken helt betydelselös. Dock hade Japan eller Danmark kunnat sno Hollands förstaplats om något av de lagen vunnit med flera mål samtidigt som Holland förlorat.

Holland verkade inte påverkas av att matchens utgång förmodligen kvittade utan tog ledningen i den 36:e minuten genom van Persie. Samma Persie blev senare, i den andra halvleken, utbytt och ersatt av Huntelaar. Kan tänkas att det bytet berodde på van Persies varning som han bar med sig vilket innebar att ett gult kort i matchen skulle stänga av anfallaren till åttondelsfinalen.

I den 65:e minuten slog Kameruns storstjärna, Eto'o, in en straff som tillkommit efter att van der Vaart räddat ett skott med armen. Kvitteringen var lika betydelselös som matchens utång men trots det tog Inter-anfallaren bollen och joggade upp med den till mittcirkeln för holländsk avspark.

Robben inbytt

I den 73:e matchminuten blev Robben, som tacklats med en skada hela VM, inbytt. Tio minuter senare avlossade inbytte Robben ett kanonskott med sin fruktade vänsterfot som träffade klockrent i stolpen. Studsen blev lyckosam för Holland då den rann rakt ut till Hollands andra inbytte spelare, Huntelaar. Han rullade enkelt in segermålet och därmed var Hollands tre raka vinster ett faktum. De går alltså till åttondelsfinal mot Slovakien utan att ha tappat en enda poäng i detta VM.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24