Robben blev inbytt i matchen och har all anledning att fira. Holland avancerar till åttondelsfinal med full pott ur gruppspelet.
Robben blev inbytt i matchen och har all anledning att fira. Holland avancerar till åttondelsfinal med full pott ur gruppspelet. - Foto: Schalk van Zuydam/AP/SCANPIX

Full pott för Holland - besegrade Kamerun

Varken Danmark eller Japan hade lyckats sno poäng från holländarna. I kväll var det Kameruns tur och de kunde inte bryta trenden. Holland går vidare från gruppen som seriesegrare med full pott alltså. Än så länge så är det bara Argentina och just Holland som lyckats med den bedriften i detta VM.


Matcherna

Slovenien - England

Avspark: 16:00

TV: TV4, Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark kommenterar.

Arena: Nelson Mandela Arena, Port Elizabeth

USA - Algeriet

Avspark: 16:00

TV: TV4Sport, Robert Perlskog och Jens Fjellström kommenterar.

Arena: Loftus Versfeld, Pretoria

Ghana - Tyskland

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Soccer City, Johannesburg

Australien - Serbien

Avspark: 20:30

TV: SVT24, Staffan Lindeborg och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Mbombela, Nelspruit

KAPSTADEN. Holland var redan klara för avancemang ur gruppen innan kvällens match. Kamerun hade noll poäng och alltså inte chans på andraplatsen som innebär åttondelsfinal. Därmed var matchen mellan Kamerun och Holland i praktiken helt betydelselös. Dock hade Japan eller Danmark kunnat sno Hollands förstaplats om något av de lagen vunnit med flera mål samtidigt som Holland förlorat.

Holland verkade inte påverkas av att matchens utgång förmodligen kvittade utan tog ledningen i den 36:e minuten genom van Persie. Samma Persie blev senare, i den andra halvleken, utbytt och ersatt av Huntelaar. Kan tänkas att det bytet berodde på van Persies varning som han bar med sig vilket innebar att ett gult kort i matchen skulle stänga av anfallaren till åttondelsfinalen.

I den 65:e minuten slog Kameruns storstjärna, Eto'o, in en straff som tillkommit efter att van der Vaart räddat ett skott med armen. Kvitteringen var lika betydelselös som matchens utång men trots det tog Inter-anfallaren bollen och joggade upp med den till mittcirkeln för holländsk avspark.

Robben inbytt

I den 73:e matchminuten blev Robben, som tacklats med en skada hela VM, inbytt. Tio minuter senare avlossade inbytte Robben ett kanonskott med sin fruktade vänsterfot som träffade klockrent i stolpen. Studsen blev lyckosam för Holland då den rann rakt ut till Hollands andra inbytte spelare, Huntelaar. Han rullade enkelt in segermålet och därmed var Hollands tre raka vinster ett faktum. De går alltså till åttondelsfinal mot Slovakien utan att ha tappat en enda poäng i detta VM.

/
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!