Torsdag 9 Dec
Stockholm

Svennis: ”Kommer blir svårt”

1 av 2
En tuff uppgift väntar Svennis.
2 av 2
En tuff uppgift väntar Svennis. Foto: Yves Logghe/AP/SCANPIX

Sven-Göran Eriksson gör troligen sin sista match i VM i dag. Elfenbenskusten har en rejäl uppförsbacke och inte ens svensken tror att laget tar sig vidare.– Vi kommer göra vårt bästa men det kommer bli svårt, säger Eriksson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

SYDAFRIKA. I dag kan Sven-Göran Eriksson ha varit förbundskapten för Elfenbenskusten för sista gången. Laget har nämligen en rejäl uppförsbacke som gör det väldigt svårt för dem att ta sig vidare.

För att Elfenbenskusten ska ta sig vidare till åttondelsfinal krävs det att laget vinner mot Nordkorea samtidigt som Portugal förlorar mot Brasilien. Dessutom måste den ”Elefanterna” ta igen nio mål, och redan innan matchen inte är svensken speciellt hoppfull.

– Vi kommer göra vårt bästa men det kommer bli svårt. Och vi kommer hålla koll på resultatet mellan Brasilien och Portugal, säger Svennis på presskonferensen inför matchen och fortsätter:

– Men det är en märklig situation och jag har aldrig varit med om en match där jag vunnit med sju, åtta mål. Kanske fem, sex men det är på försäsongen, säger han.

”Svennis” som har kontrakt med Elfenbenskusten över VM – kan göra sin sista match i dag. Om ivorianerna inte går vidare blir det bara ett afrikanskt lag som har tagit sig vidare från gruppspelet och det är Ghana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24