Lördag 1 Okt
Stockholm

Tyska skadeproblem inför supermatchen

1 av 2
2 av 2

Både mittfältaren Bastian Schweinsteiger och mittbacken Jerome Boateng dras med skadeproblem och kan komma att missa supermatchen mot England på söndag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SYDAFRIKA. Om bara två dagar väntar förmodligen den hetaste åttondelsfinalen av alla då två av fotbollens största nationer går in i en tuff batalj. Tyskland, som vann sin grupp, tar sig an England som har allt annat än imponerat hittills.

Men nu ser det ut som om Fabio Capello och hans mannar får lite hjälp på traven. Tyskarnas mittfältsmotor Bastian Schweinsteiger fick problem med ett lår under den avslutande gruppspelsmatchen mot Ghana och kan nu komma att missa supermatchen.

- Bastian är hjärtat i vårt lag, motorn i vårt mittfält. Naturligtvis vore det ett stort avbräck om han inte kan spela, säger förbundskaptenen Joachim Löw enligt Sky Sports.

Det är dock inte bara Schweinsteiger som kan tvingas följa matchen från bänken. Även mittbacken Jerome Boateng, till vardags i Hamburger SV, har ådragit sig en skada och vilade under dagens träning. Löw kräver dessutom att båda spelarna ska vara helt spelklara om de ska få starta matchen på söndag.

- Det är stora frågetecken för båda spelarna. Deras muskelproblem har inte läkt ännu och de kommer inte att träna i dag. Det är väldigt tveksamt om de kommer vara 100 procent friska, och vi behöver spelare som är helt friska till den här matchen. Är de 90 procent friska är det inte möjligt, säger Löw.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.