1 av 2
- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Matthias Schrader/AP/SCANPIX

Tyska skadeproblem inför supermatchen

Både mittfältaren Bastian Schweinsteiger och mittbacken Jerome Boateng dras med skadeproblem och kan komma att missa supermatchen mot England på söndag.


SYDAFRIKA. Om bara två dagar väntar förmodligen den hetaste åttondelsfinalen av alla då två av fotbollens största nationer går in i en tuff batalj. Tyskland, som vann sin grupp, tar sig an England som har allt annat än imponerat hittills.

Men nu ser det ut som om Fabio Capello och hans mannar får lite hjälp på traven. Tyskarnas mittfältsmotor Bastian Schweinsteiger fick problem med ett lår under den avslutande gruppspelsmatchen mot Ghana och kan nu komma att missa supermatchen.

- Bastian är hjärtat i vårt lag, motorn i vårt mittfält. Naturligtvis vore det ett stort avbräck om han inte kan spela, säger förbundskaptenen Joachim Löw enligt Sky Sports.

Det är dock inte bara Schweinsteiger som kan tvingas följa matchen från bänken. Även mittbacken Jerome Boateng, till vardags i Hamburger SV, har ådragit sig en skada och vilade under dagens träning. Löw kräver dessutom att båda spelarna ska vara helt spelklara om de ska få starta matchen på söndag.

- Det är stora frågetecken för båda spelarna. Deras muskelproblem har inte läkt ännu och de kommer inte att träna i dag. Det är väldigt tveksamt om de kommer vara 100 procent friska, och vi behöver spelare som är helt friska till den här matchen. Är de 90 procent friska är det inte möjligt, säger Löw.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!