1 av 10
- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX
2 av 10
- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
3 av 10
- Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
4 av 10
- Foto: Ivan Sekretarv/AP/SCANPIX
5 av 10
- Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX
6 av 10
- Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
7 av 10
- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX
8 av 10
- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX
9 av 10
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
10 av 10
- Foto: Hussein Malla/AP/SCANPIX

VIDEO: VM:s tio snyggaste mål

Nyheter24 listar de tio snyggaste målen hittills i VM. Njut av frisparkskanoner, soloräder och mönsteranfall. Vilket mål är din favorit?


10: Yasuhito Endo mot Danmark

Kvicke japanen Yasuhito Endo fick ett kanonläge att ge sitt landslag en 2-0-ledning över Danmark på en frispark strax utanför straffområdet. Endo gjorde ingen besviken - förutom danskarna - när han med en vacker sidoskruv placerade bollen i Thomas Sörensens vänstra hörn. Så ska en frispark slås!

9: Valter Birsa mot USA

Valter Birsa, till vardags i Auxerre i Ligue 1, visade sig vara Sloveniens klart bästa spelare under detta VM. 24-åringens bästa framträdande kom i den händelserika matchen mot USA och det var han som dirigerade slovenernas anfall. I mitten av första halvlek hamnade han också i målprotokollet då han tog emot bollen en bit utanför straffområdet och lurade Tim Howard i det amerikanska målet totalt genom att ändra riktning på skottet i sista stund. Howard blev stående på hälarna och kunde bara se på när bollen dundrade in i vänster hörn.

8: Keisuke Honda mot Danmark

Det är inte bara Endo som kan slå frisparkar i Japan. Frågan är om han inte till och med har sin överman i tekniske Keisuke Honda som varit briljant så här långt i VM. I matchen mot Danmark fick han på en otrolig träff på en frispark långt utifrån. Tillslaget på bollen kan otvivelaktigt jämföras med Cristiano Ronaldos och bollbanan blev också den likvärdig med portugisens. Bågen på bollen ställde Sörensen fullständigt som inte hann förflytta sig innan det rasslade till i nätmaskorna.

7: Nicklas Bendtner mot Kamerun

Danmark var illa ute mot ett hårt pressande Kamerun i första halvlek. Men plötsligt tilläts danskarna organisera ett anfall och då blev det mål direkt. En underbar krossboll landade på fötterna på speedkulan Dennis Rommedahl, som tog med sig bollen i steget. Rommedahl hittade därefter in till Arsenalanfallaren Nicklas Bendtner som fick öppet mål och det var utjämnat till 1-1. Ett mönsteranfall av högsta klass.

6: Shinji Okazaki mot Danmark

Det var många vackra japanska mål i mötet med Danmark. Förutom de två frisparksmålen bjöds det dessutom på läckert fotbollgodis i slutminuterna. Honda, som satte ledningsmålet, var fylld med självförtroende och det märktes minst sagt när han fick bollen vid straffområdeslinjen. När alla väntade sig en passning svarade Honda för en fint som självaste Johann Cruyff hade varit nöjd med. Den danske försvararen var uppe på läktaren med en pølse i den ena handen och en öl i den andra. Honda lirkade sedan fram bollen till inhopparen Shinji Okazaki som enkelt kunde rulla in slutresultatet 3-1.

5: Mesut Özil mot Ghana

Jättetalangen Mesut Özil var alldeles lysande mot Australien i öppningsmatchen men sitt bästa nummer - så här långt in i turneringen - sparade han till drabbningen mot Ghana. Efter en mållös första halvlek visade den tyske mittfältaren varför han är eftertraktad av så många europeiska storklubbar. Özil hamnade i ett till synes tufft läge framför Ghanas backlinje men mottagningen var helt perfekt och han kunde dra till på direkten med vänstern. Skottet var otagbart för Robert Kingson och ett av VM:s vackraste mål var ett faktum.

4: Luis Fabiano mot Elfenbenskusten

Carlos Dungas Brasilien har kritiserats kraftigt då supportrarna anser att landslaget inte spelar tillräckligt vacker fotboll och är för defensivt inriktade. Men brassarnas första mål mot Elfenbenskusten går inte att klaga på. Robinho, Kaká och Luis Fabiano visade alla prov på fin touch vid utkanten av motståndarnas straffområde. Efter ett par kvicka passningar stack Fabiano i djupet, fick med sig bollen och dundrade in ledningsmålet i närmsta krysset på Zlatanmaner.

3: Siphiwe Tshabalala mot Mexico

VM:s premiärmatch mellan Sydafrika och Mexico var mållös en bit in på andra halvlek. Då slog Siphiwe Tshabalala till och som han gjorde det! Sydafrikanen löpte sig fri, men hade samtidigt en mexikansk försvarare i hasorna. Tshabalala hamnade dessutom i utkanten av straffområdet vilket försvårade läget ytterligare. Det verkade han dock inte bry sig om nämnvärt för han skickade iväg en missil med vänsterfoten som smet in precis innanför kryssribban.

2: Maicon mot Nordkorea

Nordkorea chockade Brasilien i första halvlek då de stoppade nästintill vartenda anfall från dem femfaldiga världsmästarna. Det var uppenbart att det krävdes något speciellt för att bryta dödläget och det var då världens bästa högerback, Maicon, klev in i handlingen. Interstjärnan, som vanligt offensiv, tog en jättelöpning längs högerkanten och in i straffområdet, men Elanos passning såg ut att vara för hårt slagen. Maicon hann upp den ändå - strax innan kortlinjen - och när samtliga spelare väntade sig ett inlägg snett inåt bakåt skickade han i stället i väg en projektil från "omöjlig" vinkel som skruvade sig in i bortre hörnet. Genialt var ordet.

1: Gonzalo Higuaín mot Sydkorea

Argentina har förmodligen varit VM:s bästa offensiva lag hittills med anfallsstjärnor som Leo Messi, Gonzalo Higuaín och Sergio Agüero. I matchen mot Sydkorea visade trion varför genom att stå för ett magnifikt anfall som är mästerskapets överlägset vackraste så här långt. Agüero fick fri gata fram på offensiv planhalva, släppte vidare bollen till Higuaín, som hittade Messi. Världens bästa spelare står sedan för en delikat lyftning in bakom Sydkoreas backlinje där en framstötande Agüero kan vinkla bollen över till Higuaín på andra änden som elegant nickar in 3-1 i "fel" hörn för målvakten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.