- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Iniesta: "Laget har rätt attityd"

Andrés Iniesta sköt Spanien till åttondelsfinal och är lyrisk efter segern över Chile. "Vi hade ödet i våra egna händer och vi lyckades", säger han efter matchen.


PRETORIA. Europamästarna Spanien var i behov av poäng i sista matchen mot Chile. Då klev David Villa fram och satte ledningsmålet och Andrés Iniesta gjorde mycket betydelsefulla 2-0. Spanien vann till slut med 2-1 och är klart för åttondelsfinal.

Iniesta är stolt över laget och menar att de visade prov på sin bästa fotboll när det gällde som mest. Det vill dock till att det stjärnspäckade spanska landslaget spelar på topp eftersom de möter Portugal redan i åttondelsfinalen.

- Vi hade ödet i våra egna händer och vi lyckades. Det viktigaste var att vi nådde åttondelsfinalen, säger Iniesta i TV4 efter matchen.

Den 25-årige mittfältaren har haft stora problem med skador under våren och missade dessutom matchen mot Honduras på grund av en känning. Nu ser det däremot ljusare ut, fast Iniesta vill inte fokusera på sin skada utan hyllar i stället laginsatsen.

- Jag har känt mig bra och laget har visat rätt attityd, förklarar spanjoren.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!