- Foto: Themba Hadebe/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Det är dags för slutspel i VM och först ut är två åttondelsfinaler. Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dagens matcher - vilka som spelar, tevekanalerna, stjärnorna och tiderna.


Matcherna

Uruguay - Sydkorea

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar

Arena: Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth

USA - Ghana

Avspark: 20.30

TV: TV4

Arena: Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg

SYDAFRIKA. Efter 15 dagar och 48 spelade gruppspelsmatcher är det äntligen dags för de första åttondelsfinalerna.

Uruguay - Sydkorea

Uruguay dominerade grupp A och tog hem den före Mexico. Man har ännu inte förlorat och har ett giftigt anfallspar i Diego Forlán och Luis Suarez. Sydkorea får främst se upp med Forlán, som har rutin från dessa sammanhang och dessutom är en väldigt pålitlig målskytt.

I det sydkoreanska laget blir organisationen viktig och ledaren som ska få spelarna att dra åt rätt håll är Manchester United-stjärnan Ji-Sung Park. Mittfältaren måste prestera på topp om Sydkorea ska ha en chans att knäcka Uruguay.

USA - Ghana

En vidöppen historia där ett målglatt USA tar sig an ett mer defensivt inriktat Ghana. USA tog sig vidare från sin grupp i allra sista stund och storstjärnan Landon Donovan har levererat hittills. Det är också han som väntas vara grundpelaren i amerikanernas anfallsspel.

Ghana har en stabil defensiv och har endast släppt in två mål så här långt. I anfallet får USA se upp med speedkulan Asamoah Gyan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!