1 av 2
- Foto: Ricardo Mazalan/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

VM-guiden: Argentina - Mexiko

Nyheter24 ger dig allt du behöver veta inför morgondagens heta åttondelsfinal mellan Argentina och Mexiko.


JOHANNESBURG. En av VM:s mest efterlängtade åttondelsfinaler spelas i morgon då Argentina tar sig an Mexiko. Här får du allt du behöver veta inför drabbningen: formen i gruppen, stjärnan, den viktigaste spelaren och mycket mer.

Argentina

Vägen till åttondelsfinal: Argentina är kanske det lag som imponerat mest i gruppspelet. Det sydamerikanska laget tog tre enkla segrar över Nigeria, Sydkorea och Grekland. Argentinarna släppte endast in ett mål och gjorda hela åtta framåt. Naturligtvis slutade man också gruppetta.

Stjärnan: Ingen mindre än världens bästa fotbollsspelare, Lionel Messi. Argentinaren har, för en gångs skull, faktiskt lyckats överföra formen från Barcelona till landslaget. Kanske har han varit turneringens bäste spelare hittills, men det saknas fortfarande ett mål. Kommer det mot Mexico?

Viktigaste spelaren: Givetvis Messi. Han är hjärnan bakom samtliga argentinska anfall och har dessutom varit delaktig i nästan alla mål. 23-åringen kan på egen hand vinna matcher som ingen annan.

Förbundskaptenen: Diego Maradona. Ni känner igen den mannen, eller hur? VM:s skönaste förbundskapten har tystat kritikerna i och med Argentinas fantastiska anfallsspel i de tre första matcherna. Hur länge lever sagan vidare och hur länge till får vi se legendaren jubla mer än spelarna själva vid sidlinjen?

Nyckeln till seger: Den fenomenala offensiven måste klicka för Argentina eftersom de stöter på ett väldigt skickligt lag. Skulle "Los Albicelestes" slarva i försvaret kommer Mexiko att utnyttja lägena dem bjuds på direkt. Därför är det väsentligt att Argentina hänger ett par kassar framåt.

 

Mexiko

Vägen till åttondelsfinal: Efter att ha besegrat Frankrike i andra matchen med 2-0 såg det ut som om slutspelsplatsen var säkrad för Mexiko. Men det blev onödigt spännande i sista omgången då Uruguay besegrade Mexiko och Sydafrika öste på mot Frankrile. Det löste sig dock för mexikanerna, som slutade tvåa i gruppen på fyra poäng.

Stjärnan: Mittbacken Rafael Marquez, till vardags i Barcelona, är en ikon i hemlandet och dessutom lagkapten i landslaget. En ledare - både på och utanför planen. Även om han inte må vara på sin topp väntas han styra och ställa i det mexikanska försvaret mot Argentina.

Viktigaste spelaren: Kvicksilvret Giovani dos Santos, som är lik en viss Messi i spelstilen. Dos Santos har underbar teknik och även ett kraftfullt skott som han inte är rädd för att avlossa. Gabriel Heinze kan få ordentligt svårt att hänga med den mexikanske ungtuppen i svängarna.

Förbundskaptenen: Efter sejourer i Osasuna och Atlético Madrid har Mexikos förbundskapten Javier Aguirre en hel del ess i rockärmen. Frågan är hur många han lyckas plocka fram mot Argentina. Klart står åtminstone att han gjort ett lyckat jobb med landslaget sedan han tog över efter Sven-Göran Eriksson.

Nyckeln till seger: Först och främst gäller det att få stopp på briljante Messi. Lyckas Mexiko få han ur balans har de mycket vunnit. Det gäller också att vara aningen mer effektiva offensivt än vad man varit hittills; komma till avslut så fort läge ges, men även att våga utmana mot de stela argentinska försvararna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!