- Foto: Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Han kan bli Lagerbäcks ersättare

Lars Lagerbäck har erbjudits nytt kontrakt med Nigeria, men skulle han tacka nej har det nigerianska fotbollsförbundet redan gjort klart med en ersättare.- Det finns redan en ledarstab under ledning av Austin Eguavoen, säger en källa inom förbundet.


NIGERIA. När Lars Lagerbäck i mars skrev på för Nigeria sträckte sig kontraktet fram till efter VM. Därefter var det tänkt att en ny förbundskapten skulle tillträda och därför har det nigerianska fotbollsförbundet redan diskuterat och kommit fram till beslutet att ta in Austin Eguavoen på tränarposten - men bara om Lagerbäck tackar nej till en kontraktsförlängning.

- Från början, när vi arbetade med Lagerbäck och hans medhjälpare fanns redan dessa planer om något skulle hända. Så om Lagerbäck väljer att inte återvända finns det redan en ledarstab på plats under ledning av Austin Eguavoen för att ta hand om laget, säger en källa inom förbundet till sajten Kickoff.com.

I nuläget är Lagerbäck dock fortfarande nigeriansk förbundskapten och han har, som Nyheter24 skrev för ett tag sedan, blivit erbjuden en kontraktsförlängning, men valde att fundera över sin framtid med sin familj under sin tvåveckorssemester.

- Vi diskuterade med honom och han lovade att återkomma inom två veckor. Just nu är han på semester och måste spendera tid med sin familj innan han kan fatta ett beslut, förklarar källan.

Förutom att Lagerbäcks sejour som förbundskapten var tänkt att bli kortlivad, finns det ytterligare en anledning bakom det nigerianska fotbollsförbundets beslut att kontakta Eguavoen. Redan till hösten väntar nämligen viktiga kvalmatcher till afrikanska mästerskapen.

- Vi har inte råd att förlora tid genom att söka efter en ny förbundskapten, säger källan.

Lagerbäck funderar fortfarande

Det cirkulerar uppgifter i media om att Lagerbäck tackat ja till två nya år med Nigeria. Men enligt uppgifter till Nyheter24 har Lagerbäck bett Nigerias förbund om två veckors betänketid. Något som Nigeriaexperten Colin Udoh fått bekräftat.

- Lagerbäck ska först lämna en rapport om VM, vad som gick rätt och fel, vad Nigeria måste göra för att lyckas och i samband med att han lämnar in denna rapport kommer han ge sitt svar, säger Udoh till Nyheter24.

- Lagerbäck har informerat Nigerias förbund att han ska nogrannt överväga deras kontraktsförslag tillsammans med sin familj hemma i Sverige.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!