Torsdag 2 Dec
Stockholm

VM-guiden: Holland - Slovakien

1 av 2
2 av 2

Nyheter24 ger dig allt du behöver veta inför måndagens heta åttondelsfinal mellan Holland och Slovakien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DURBAN. På måndag tar sig Holland an överraskningslaget Slovakien i åttondelsfinalen. Här får du allt du behöver veta inför drabbningen: formen i gruppen, stjärnan, den viktigaste spelaren och mycket mer.

Holland

Vägen till åttondelsfinalen: Holland började med att besegra Danmark, något turligt efter att danskarna gjort självmål, med 2-0. Det följdes upp med en 1-0-vinst mot ett stenhårt jobbande Japan som sprang och sprang. I den matchen avgjorde Wesley Sneijder i andra halvleken. Gruppspelet avslutades med en vinst mot Kamerun.

Stjärnan: Den stora stjärnan i Holland är Arjen Robben som har haft en makalös säsong i Bayern München. Robben, som drog på sig en skada precis inför turneringen, har precis kommit tillbaka – men inte startat någon match ännu. Räkna med att storstjärnan är tillbaka från start eller för ett längre inhopp i åttondelsfinalen.

Viktigaste spelaren: Hollands viktigaste spelare är Wesley Sneijder, som anlände från Real Madrid till Inter förra året och vann Champions League direkt. Den offensiva mittfältaren ska vara länken mellan mittfält och anfall samt vara den som serverar Robin van Persie med bollar.

Förbundskaptenen: Bert van Marwijk, 58, tog över som förbundskapten 2008 efter att ha ersatt Marco van Basten. Marwijk ska ha väldigt bra kontakt med spelarna och lyssnar verkligen på vad de tycker. Utöver det är han en slipad taktiker ut i fingerspetsarna som gillar anfallsinriktad fotboll.

Nyckel till seger: Holland är det bättre laget än Slovakien, på pappret, och det krävs att samtliga storstjärnor levererar mot Slovakien som har överraskat i turneringen. Om Hollands anfall lyckas luckra upp Slovakiens defensiv – kommer holländarna att vinna.

Slovakien

Vägen till åttondelsfinalen: Slovakien började inte övertygande. Man spelade oavgjort mot Nya Zeeland 1-1, vilket följdes upp med en förlust mot Paraguay med 0-2. Det var dock i den sista gruppspelsmatchen mot Italien som slovakerna vaknade till liv, och framförallt, Robert Vittek som slog till och var högst delaktig i 3-2- segern.

Stjärnan: Den största stjärnan i Slovakien är Marek Hamsik, 22, som inte har övertygat än så länge i turneringen. Ska Slovakien ha någon chans att rubba Holland måste Napolistjärnan ha vaknat på sin bästa sida.

Viktigaste spelaren: Martin Skrtel, kom skadad till VM är kuggen i slovakernas försvar, har en nyckelroll mot Holland. Det är han som ska hålla koll på bland annat Robin van Persie och co.

Förbundskaptenen: Vladimir Weiss, 45, är tidigare spelare och har gjort 12 landskamper för Slovakien. Sedan 2008 har han tränat laget och är en stor fantast av 4-4-2, men brukar ibland spela 4-2-3-1. Gillar en försvarsstark fotboll med vassa omställningar. Noterbart är att hans son, med samma namn, återfinns i laget.

Nyckel till seger: Om Slovakien ska ha någon chans måste deras försvarsspel sitta till 100 procent. Annars kommer Holland att mala ner slovakerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24