1 av 2
- Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX

Suarez tvåmålskytt när Uruguay slog Sydkorea

Det som skulle bli Forláns eller möjligtvis Park Ji-Sungs tillställning fick en oväntad huvudfigur. Luis Suarez avgjorde matchen med sina två mål och Uruguay blir alltså det första laget som går till kvartsfinal i detta VM.


PORT ELIZABETH. Uruguay var förhandsfavoriter inför den första åttondelsfinalen i detta VM. Sydkorea var dock inte helt borträknade då de bevisat i gruppspelet att man är farliga på offensiv planhalva med flera små och snabba spelare. Dock har asiaterna inte övertygat i sitt försvarsspel och den stora frågan var om Forlán skulle kunna stoppas.

Skyhögt tempo

Matchen inleddes i ett skyhögt tempo och chanser uppkom åt båda håll. Dock hade Uruguay mer tyngd i sitt anfallsspel och de farligare chanserna skapades på asiatisk planhalva. Därför var Luis Suarez mål i den åttonde minuten inte helt oväntat. Målet kom till efter ett fint inspel från Diego Forlán till en nästan helt omarkerad Suarez.

Efter Uruguays ledningsmål drog man ner på tempot och lät Sydkorea ta över matchen. Resten av halvleken var en enda sydkoreansk jakt på en kvittering. Dock lyckades man inte komma fram till så farliga chanser så ledningen stod sig ända fram till halvtid.

Den andra halvleken fortsatte som den första avslutades. Sydkorea pressade Uruguay hårt och chanserna blev farligare och farligare. Tillslut, i den 68:e minuten, orkade inte Uruguay stå emot den massiva pressen längre och kvitteringen var ett faktum. Lee Chung-Yong kunde slå in bollen efter en frispark som Uruguay inte lyckades få bort.

Suarez tvåmålsskytt

Kvitteringen fungerade som en väckarklocka för Uruguay då de efter Sydkoreas mål drog upp tempot igen. Med en anfallsduo av allra högsta klass tog det inte lång tid innan det blev mål igen. I den 80:e minuten gjorde Suarez sitt andra mål för kvällen. Målet blev matchens sista och därmed är Uruguay vidare.

- Jag känner en enorm lycka. Detta är vad man drömmer om som ung fotbollsspelare. Som fotbollsspelare vill man alltid avgöra och att dessutom att få göra det i ett VM-slutspel är såklart ännu bättre. Det är en dröm som gått i uppfyllelse, sade tvåmålsskytten och den avgörande faktorn, Luis Suarez, efter matchen.

/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!