Alexandros Tzorvas lyckas inte plocka bollen mot Sydkorea.
1 av 10
Alexandros Tzorvas lyckas inte plocka bollen mot Sydkorea. - Foto: Thanassis Stavrakis/AP/SCANPIX
Sörensen överspelad mot Japan.
2 av 10
Sörensen överspelad mot Japan. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Vincent Enyeama kunde inte rädda bollen.
3 av 10
Vincent Enyeama kunde inte rädda bollen. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX
Hugo Lloris är ute och hänger tvätt.
4 av 10
Hugo Lloris är ute och hänger tvätt. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Justo Villar missbedömer bollbanan.
5 av 10
Justo Villar missbedömer bollbanan. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX
Bravo passar rakt till David Villa.
6 av 10
Bravo passar rakt till David Villa. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
7 av 10
- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX
Sörensen nådde inte Hondas frispark.
8 av 10
Sörensen nådde inte Hondas frispark. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
9 av 10
- Foto: Darko Bandic/AP/SCANPIX
10 av 10
- Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

VIDEO: VM:s tio värsta målvaktstavlor

Nyheter24 listor de tio värsta målvaktstabbarna hittils i VM. Se bland annat Robert Greens jättetavla mot USA, Fawzi Chaouchis fumlande mot Slovanien och Thomas Sörensen felbedömning och mycket mer.


10. Alexandros Tzorvas mot Sydkorea

Alexandros Tzorvas hade svårt att bestämma sig om han skulle antingen vara kvar på linjen eller ut och antingen boxa eller plocka ner bollen. Det blev något mittemellan och det blev inget bra för varken Tzorvas eller Grekland.

9. Thomas Sörensen mot Japan

När Thomas Sörensen redan hade gjort en tavla gjorde han en till. I ett riktigt härligt anfall från Japan kom Honda fri i straffområdet, men valde att passa till Shinji Okazaki som rullade in bollen. När Honda hade passat bollen blev Sörensen överspelade och kunde inget göra.

8. Vincent Enyeama mot Grekland

Vincent Enyeama hade fått riktigt bra start på turneringen och räddade Lars Lagerbäcks Nigeria flera gånger mot Argentina. Men mot Grekland kom ett ödestiget misstag. På ett långskott skulle Enyeama hålla bollen, men släpte en retur rakt ut till Vasileios Torosidis som rakade in bollen.

7. Hugo Lloris mot Sydafrika

Frankrikes vanligtvis säkra målvakt, Hugo Lloris, var ute och ”hände tvätt” rejält mot värdnationen Sydafrika. Tshabalala slog en hörna som Lyonmålvakten felbedömde och bollen gick över fransmannen och Bongani Khumalo nickade in bollen.

6. Just Villar mot Italien

Paraguay ledde med 1-0 mot de regerande världsmästarna Italien när Justo Villar bestämde sig för att kliva in i handlingarna. Italien hade en hörna och de slog in bollen i straffområdet, när Villar bestämde sig för att boxa bollen – men var inte först att nå den. Sekunder senare kvitterade Italien till 1-1.

5. Claudio Bravo mot Spanien

Claudio Bravo bestämde sig för att gå ut och hjälp sin försvarare som kom springandes i en löpduell med Fernando Torres. Problemet var inte att Bravo kom ut före Torres, utan passade bollen rakt till David Villa som sköt in 1-0-målet från 40 meter.

4. Iker Casillas mot Schweiz

Den rutinerade Iker Casillas gjorde en rejäl tabbe mot Schweiz som kostade dem segern. Efter att Schweiz väggspelat sig fram kommer en schweizaren i en löpduell mot Casillias som väljer att ta bort bollen med fötterna istället händerna. Det resulterade i ett flipperspel som till slut blev mål.

3. Thomas Sörensen mot Japan

Thomas Sörensen stod för en stor målvaktstavla i Danmarks avgörande gruppspelsmatch mot Japan. Asiaterna hade fått frispark 35 meter från målet. Keisuke Honda klev fram och sköt bollen som vobblade, problemet för Danmark var bara att Sörensen tagit ett steg åt vänster, vilket gjorde att när bollen vobblade åt höger hann inte dansken dit.

2. Fawzi Chaouchi mot Slovenien

I Algeriets öppningsmatch mot Slovenien stod Fawzi Chaouchi för en stor målvaktstavla. Robert Koren fick tag i bollen några meter utanför straffområdet och avlossade ett skott som studsade olyckligt för Chaoichi som inte lyckades hålla bollen utanför målet.

1. Robert Green mot USA

West Ham-målvakten Robert Green får ett tamt skott mot sig och ska bara lägga sig ner och stoppa bollen. Men vad händer? Green ska stoppa bollen, men han styr den bakåt och den slinker. Det var troligen den enda prestationen som han får göra under VM – efter den matchen blev han petad till förmån för David James.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!