Regnet höll på att spela en avgörande roll i åttondelsfinalen mellan Uruguay och Sydkorea. - Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX

Regn nära att straffa Uruguay

Matchen skulle bara spelas av. Då, i den 87:e minuten, kom chansen. Chansen för Sydkorea att kvittera. Den hala bollen gled mellan Musleras ben men rensades bort i absolut sista stund.

Arena: Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg

PORT ELIZABETH. Med bara tre minuter kvar lade Manchester Uniteds superstjärna Park Ji-Sung en drömpassning rakt igenom Uruguays försvar. Passningen ställde Dong-Gook Lee helt fri mot Uruguays målvakt Fernando Muslera.

Lee sköt lågt och bollen, som var väldigt hal på grund av regnet som forsade ner över Port Elizabeth och Nelson Mandela Bay Stadium, gled mellan Musleras ben men rensades bort av en försvarare i sista stund. Sydkorea var alltså millimeter ifrån en kvittering i slutminuterna.

- En närmare chans till 2-2 kan Sydkorea inte få, sade SVT-experten Tony Gustavsson om händelsen.

Och det fick de inte heller. Uruguay vann med 2-1 och asiaterna fick åka hem efter åttondelsfinal-stadiet. Uruguay har inte gått så här långt i ett VM sedan 1970. I kvartsfinalen ställs man mot vinnaren i kvällens möte mellan USA och Ghana.