Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjälten: ”Är väldigt lycklig”

- 26/06/2010, 23:28 -

Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Asamoah Gyan avgjorde för Ghana i förlängning mot USA. Efter matchen var anfallaren överlycklig.– Jag bad till gud att jag skulle få göra segermålet, säger han.

RUSTENBURG. Efter att Ghana tagit ledning redan i den femte minuten och USA kvitterat på straff i andra halvlek gick matchen till förlängning. Då klev Asamoah Gyan fram och sköt Ghana till kvartsfinal. Efter matchen var anfallaren överlycklig.

– Jag är världens lyckligaste man. Jag tackar Gud för segermålet. Gud har gjort mig till en av VM:s bästa spelare, säger Gyan i TV4 efter matchen.

I VM 2006 åkte Ghana ut i åttondelsfinalen. Den här gången tog sig laget sig längre och kan, om de går vidare från kvartsfinalen, bli det bästa afrikanska laget någonsin. Det är nämligen inget annat lag som har tagit sig lägre än just kvartsfinal.

– Vi har gjort det tidigare 2006. Men nu är vi ytterligare ett steg vidare. Jag är världens lyckligaste man. Vi har gjort alla stolta. Inte bara Ghana utan hela Afrika, säger Gyan.

Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24