- Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Hjälten: ”Är väldigt lycklig”

Asamoah Gyan avgjorde för Ghana i förlängning mot USA. Efter matchen var anfallaren överlycklig.– Jag bad till gud att jag skulle få göra segermålet, säger han.


RUSTENBURG. Efter att Ghana tagit ledning redan i den femte minuten och USA kvitterat på straff i andra halvlek gick matchen till förlängning. Då klev Asamoah Gyan fram och sköt Ghana till kvartsfinal. Efter matchen var anfallaren överlycklig.

– Jag är världens lyckligaste man. Jag tackar Gud för segermålet. Gud har gjort mig till en av VM:s bästa spelare, säger Gyan i TV4 efter matchen.

I VM 2006 åkte Ghana ut i åttondelsfinalen. Den här gången tog sig laget sig längre och kan, om de går vidare från kvartsfinalen, bli det bästa afrikanska laget någonsin. Det är nämligen inget annat lag som har tagit sig lägre än just kvartsfinal.

– Vi har gjort det tidigare 2006. Men nu är vi ytterligare ett steg vidare. Jag är världens lyckligaste man. Vi har gjort alla stolta. Inte bara Ghana utan hela Afrika, säger Gyan.

/
/
Senaste nytt

Nadal gör comeback i Australien

Mammas dilemma: Syskonens stormatcher samma kväll

Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius spelar måstematch klockan 20. En halvtimme senare kan lillasyster Nina Koppang göra VM-debut med handbollslandslaget. Det ställer till det för familjen. De får nog kolla på två skärmar, säger Koppang inför kvällens VM-premiär mot Kina.

Norska Qatar-kritiken: "Fifa har försvunnit"

1 timme sedan
För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.

Jagar nionde raka guldet: "Alla vill putta ned oss"

2 timmar sedan
VM i Singapore blir Åsa Karlssons sista som svensk förbundskapten. Nu vill hon avsluta på topp – och ta Sveriges nionde raka guldmedalj. Det är klart att det kommer vara känslosamt, säger hon.

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

idag 09:08
För drygt en månad sedan tog Rafael Roldán Bermúdez, som assisterande tränare, SM-guld med Hammarby i damallsvenskan.

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

idag 09:00
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.