- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX

Maradona: "Messi är redo att krönas"

Leo Messis VM-insats har varit lysande hittills, men ännu saknas ett mål. Det stoppar dock inte Diego Maradona från att hylla sin guldklimp.- Ingen spelare här har ens 30 procent av Messis kapacitet, säger Maradona.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

JOHANNESBURG. Leo Messi, som under den gångna säsongen noterades för ofattbara 47 mål i klubblaget Barcelona, har inte gjort ett enda mål på tre matcher i VM. Men det råder inga tvivel om att hans spelmässiga insats varit fenomenal så här långt.

Den lille argentinaren har iscensatt nästan varje anfall som lett till ett mål och den mer tillbakadragna rollen i landslaget kan förklara de uteblivna målen för egen del. Messi själv känner att supportrarna har ändrat uppfattning kring hans prestationer i Argentina efter gruppspelet.

- Jag vet att folk har en dålig bild av mig efter kvalet och jag ville...nej, behövde göra en bra premiär i VM. Det var som om en sten föll från mina axlar, säger Messi i en intervju med argentinska La Nación och fortsätter:

- Det gjorde mig upprörd att man sa att jag inte kände för (landslags) tröjan, att jag inte kunde nationalsången, att man sa att jag inte är argentinare.

"Börjat om på noll"
I kväll tar sig Argentina an Mexiko i en repris på åttondelsfinalen för fyra år sedan. Men Messi, som nyss fyllde 23, har siktet fast inställt på att komma bra mycket längre än så. Det enda som finns i tankarna är ett VM-guld.

- Jag har raderat allt från VM-kvalet och börjat om på noll. Min dröm är att vinna VM med det argentinska landslaget, och jag kommer att göra allt jag kan för att uppnå det målet, förklarar han.

Efter de tre gruppspelsmatcherna hyllades Messi för att äntligen ha lyckats överföra formen från Barcelona till det argentinska landslaget. Nu stämmer även förbundskaptenen Diego Maradona in i hyllningskören och menar att Messi är överlägset bäst i världen.

- Ingen spelare här har ens 30 procent av Messis kapacitet. Leo är redo att krönas, säger Maradona.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Dagens VM-program