- Foto: Darko Bandic/AP/SCANPIX

Gerrard: "Vi är redo för straffläggning"

Straffläggningar har varit Englands akilleshäl de senaste mästerskapen. Nu hävdar dock Steven Gerrard att straffspöket är som bortblåst och att man är redo för ett eventuellt avgörande från elva meter mot Tyskland.


Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

BLOEMFONTEIN. England och straffläggningar går oftast inte hand i hand. Framför allt på senare har engelsmännen haft svårt att hålla nerverna i styr samtidigt som motståndarna haft is i venerna från elva meter.

Bara under det senaste decenniet har England fått tacka för sig i två stora mästerskap efter straffavgörande. Båda gångerna åkte man ut mot Portugal, i EM 2004 och i VM för fyra år sedan.

Även mot dagens motståndare i åttondelsfinalen, Tyskland, har engelsmännen haft problem med vad gäller straffavgöranden. Så sent som i EM 1996 besegrade Tyskland sina antagonister efter straffläggning och gick sedan vidare och vann hela turneringen.

Men kanske tillhör straffspöket det gamla England. Det tror åtminstone lagkaptenen Steven Gerrard som hävdar att han och hans lagkamrater är redo om det skulle bli straffläggning.

- Vi är redo om det krävs, men vi vill gärna vinna efter 90 minuter, sade Gerrard på gårdagens presskonferens.

"Tidsfråga innan Rooney gör mål"
Om England vill vinna innan ett straffavgörande vill det till att Wayne Rooney höjer sig rejält efter de katastrofala insatserna i gruppspelet. Men Gerrard tvivlar inte alls på att Rooney snart finns med i målprotokollet.

- Det är bara en tidsfråga innan han gör mål, förklarade Gerrard.

Även förbundskaptenen Fabio Capello, som liksom resten av det engelska landslaget har sågats i inhemsk press, är inne på Gerrards linje.

- Han har tränat bra och gjort många mål på träning. Han är alltid viktig för oss med sin rörelse och sitt passningsspel, sade Capello.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!