- Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Petades inför VM - Slutar i landslaget

Rutinerade Patrick Vieira petades av Raymond Domenech i sista stund inför VM. Nu väljer den förre Arsenalspelaren att nobba spel i landslaget.- Ärligt talat så är jag inte tillgänglig längre, säger Vieira.


SYDAFRIKA. Det franska VM:et var en katastrof utan dess like och mittfältaren Patrick Vieira slapp uppleva eländet på plats. Vieira, till vardags i Manchester City, fick ingen plats i VM-truppen av Raymond Domenech och blev naturligtvis oerhört besviken.

Faktum är att 34-åringen, som spelat för både Arsenal och Inter under sin framgångsrika karriär, nu väljer att avstå från spel i landslaget på grund av Domenechs beslut.

- Ärligt talat så är jag inte tillgänglig längre, säger Vieira enligt AP.

Huruvida den uppmärksammade franska skandalen påverkat Vieiras beslut eller inte låter han vara osagt. Det står dock klart att han lider med spelarna eller resten av det franska folket efter debaclet.

- Jag blev lika besviken som alla andra. Det gör ont att se det franska laget så efter så många vackra år, säger Vieira.

Vieira gjorde sin debut i Frankrike 1997 och hann med att spela över 100 landskamper och göra sex mål från sin defensiva mittfältsposition.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!