Rooney och de andra engelsmännen blev bestulna sin kvittering.
1 av 2
Rooney och de andra engelsmännen blev bestulna sin kvittering. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX
Och Phillipp Lahms mannar fick jubla.
2 av 2
Och Phillipp Lahms mannar fick jubla. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Domarmisstag när Tyskland slog England

Tyskland slog England i dagens åttondelsfinal lagen emellan. Domarstaben spelade dock en påverkande roll när Englands kvittering sent i den första halvleken inte noterades. Lampards lobb gick i ribban och ner innanför mållinjen - men det såg inte domaren och lät spelet gå vidare.


Matcherna

England - Tyskland

Avspark: 16.00

TV: TV4

Arena: Free State Stadium, Bloemfontein

Argentina - Mexiko

Avspark: 20.30

TV: TV4

Arena: Soccer City Stadium, Johannesburg

BLOEMFONTEIN. Tyskland vann dagens super-åttondelsfinal mot England med 4-1. Matchen hade inför mötet uppmärksammats mer än någon annan i detta VM. Ett beslut som kommer få mycket plats i media de närmaste dagarna är domarens beslut att låta spelet fortgå i slutet av den första halvleken efter att England haft en boll innanför mållinjen.

Mål direkt från inspark

Målskörden inleddes av Miroslav Klose i den 20:e minuten då han lyckades kämpa sig fri direkt från Manuel Neuers långa inspark. Avslutet var kyligt placerat till höger om David James. Det andra gjorde Lukas Podolski i den 32:a minuten efter en osjälvisk passning från Thomas Muller.

Sedan kom reduceringen i den 37:e minuten efter en kort hörnvariant som Steven Gerrard slog in och siktade på Matthew Upson. Mittbacken nickade in bollen bakom en chanslös Neuer. Minuten efter kom målet som skulle innebära en kvittering. Frank Lampard lobbade bollen vilken studsade i ribban och ner en meter innanför mållinjen. Domaren ser inte detta och låter spelet gå vidare.

Hoppet gick ur engelsmännen

Efter det gick hoppet ur engelsmännen. De lyckades aldrig åter hitta kämparglöden utan en viss Muller tilläts punktera matchen med två mål i den 67:e och 70:e minuten på två kvicksnabba kontringar där det engelska försvaret inte hinner med. 4-1 blir också slutresultatet.

- Jag hade inte kunnat föreställa mig en prestation på den här nivån. England har fantastiska spelare, sade Tysklands förbundskapten Joachim Löw efter matchen.

Alltså är Tyskland vidare till kvartsfinal och England får packa sina väskor och resa hem. Den stora snackisen efter matchen kommer dock inte vara Mullers två mål, Özils kvicka spel och geniala framspelningar och inte heller Kloses häftiga första mål. Den stora snackisen kommer utan tvekan vara domarskandalen i slutet av den första halvleken. 2-2 i det läget och vi hade säkerligen fått en annan utgång på matchen.

/
/
/
/
VM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?