Thomas Muller och övriga Tyskland firar segern i åttondelsfinalen mot England.
Thomas Muller och övriga Tyskland firar segern i åttondelsfinalen mot England. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Matchhjälten Müller tackar högre makter

Efter dagens övertygande seger mot England med hela 4-1 blickade matchhjälten Thomas Muller framåt och berättade att han hade berett plats i sitt troféskåp inför mästerskapet.


BLOEMFONTEIN. Tyskland vann dagens åttondelsfinal mot England med 4-1. Matchhjälten och tvåmålsskytten Thomas Müller berättade efter matchen hur han tänkte precis före sitt första mål.

- Jag tackar gud att jag valde att skjuta till höger. Jag tycker det är viktigt att inte drabbas av panik innan man skjuter.

Han fortsatte med att kommentera framtida matcher:

- Nu är allt möjligt, även om det blir en tuff nöt att knäcka i nästa omgång. Men det spelar ingen roll, vi måste bara undanröja motståndet. Vi är fokuserade på vårt mål i den här turneringen och jag har gjort plats i mitt troféskåp hemma.

Även mittfältaren Bastian Schweinsteiger var inne på samma spår.

- Vi respekterar både Mexiko och Argentina, men vi räds dem inte. Vi är ett bra lag och vi ser fram emot kvartsfinalen. Vi är självsäkra.

I kväll spelas dagens andra åttondelsfinal. Denna står mellan Mexiko och Argentina och det är alltså vinnaren i detta möte som Tyskland kommer ställas mot i kvartsfinalen.

/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!