Arjen Robben spelade en avgörande roll i segern mot Slovakien.
Arjen Robben spelade en avgörande roll i segern mot Slovakien. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Holland vidare från sömnig tillställning

Holland vann dagens åttondelsfinal mot Slovakien med 2-1. Matchen bjöd inte på något bländande spel utan var under långa stunder rena rama sömnpillret. Höjdpunkterna kan man räkna på fingrarna.

DURBAN. Arjen Robben spelade från start för första gången i detta VM och var en högst bidragande orsak i Hollands seger efter att ha gett laget ledningen i den 18:e minuten. Anfallaren lyckades vika in i planen och komma förbi sin försvarare för att sedan avsluta med ett placerat skott vid den första stolpen.

- Det var skönt att den gick in. Då blir det lite lättare att spela. Efter målet lossnade spelet, sade Robben efter matchen om målet.

Missade friläge

Robben låg bakom det mesta i Hollands anfallsspel i den första halvleken. I den andra halvleken skapade Slovakien ett superläge att kvittera. Det var i den 67:e minuten som Robert Vittek helt plötsligt blev fri. Anfallaren, som skickade ut de regerande världsmästarna med två mål, sköt rakt på Maarten Stekelenburg och skottet styrdes undan.

Wesley Sneijder uttökade istället till 2-0 i den 84:e minuten efter en fin prestation av Liverpool-anfallaren Dirk Kuyt. Kuyt tog sig förbi Jan Mucha i det slovakiska målet för att sedan spela fram Sneijder i en nästintill fri position. Han lade sedan in bollen i det öppna målet.

Betydelselös reducering

I den 94:e minuten satte Slovakien sedan en betydelselös reducering på straffspark. Det var Vittek som tog hand om straffen men glädjescenerna efter målet fick ett hastigt slut då domaren direkt efter valde att blåsa av matchen.

Matchen var inte att jämföra med gårdagens fotbollsfester (Tyskland - England och Argentina-Mexiko) utan bjöd på väldigt få chanser. Under långa perioder var spelet rena sömnpillret och det rörde sig ofta om en kamp på mittplanen.

- Den perfekta matchen kan fortfarande komma, avslutade Robben efter matchen.

Med segern avancerar Holland vidare till kvartsfinal. Där kommer man ställas mot vinnaren i kvällens match mellan Brasilien och Chile. Frågan är om den där "perfekta matchen" kan komma i det mötet.

/
/
/
VM
/

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.