- Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Franska kaoset fortsätter - Presidenten avgår efter fiaskot

Fotbolls-VM är över för fransk del, men kaoset kring landslaget fortsätter. I dag lämnade fotbollsförbundets president Jean-Pierre Escalettes sin post. "Jag ser det som min plikt att lämna", säger Escalettes.


SYDAFRIKA. VM i Sydafrika blev ett präktigt fiasko för fransmännen. "Les Bleus" skrapade endast ihop en poäng och gjorde bara ett enda mål i hela turneringen. Under tiden hann dessutom Nicolas Anelka bli hemskickad efter ett bråk med Raymond Domenech och de franska spelarna vägrade därefter att träna.

Landslagschefen Jean-Louis Valentin fick nog och sade upp sig i samband med spelarnas bojkott. VM är nu över och det franska laget har åkt hem från Sydafrika, men kaoset fortsätter trots det.

På måndagen blev det nämligen också klart att det franska fotbollsförbundets president Jean-Pierre Escalettes avgår.

- Efter en veckas eftertanke, där jag har rådfrågat kollegor, vänner och familj, så ser jag det som min plikt att lämna posten som president, säger Escalettes i ett uttalande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.