- Foto: Armando Franca/AP/SCANPIX

Dagens VM-program

Nyheter24 ger er allt ni behöver veta om dagens åttondelsfinaler, som också är de två sista. Här får ni veta vilka lag som spelar, vilka stjärnor som bör hållas under uppsyn, vilka tevekanaler som gäller och vilka tider.


Matcherna

Paraguay - Japan

Avspark: 16:00

TV: SVT1, Staffan Lindeborg och Tony Gustavsson kommenterar.

Arena: Loftus Versfeld, Pretoria

Spanien - Portugal

Avspark: 20:30

TV: SVT2, Chris Härenstam och Glenn Strömberg kommenterar.

Arena: Green Point, Kapstaden

SYDAFRIKA. Vi har kommit fram till den nittonde matchdagen och det är dags för de två sista åttondelsfinalerna att avgöras.

Paraguay - Japan

Går Paraguay vidare blir de det fjärde sydamerikanska laget som tar sig till kvartfinalerna. Frågan är bara hur troligt det är att de tar sid vidare. Laget har haft en relativt enkel resa från gruppspelet med matcher mot Nya Zeeland, ett sargat Italien och ett medelstarkt Slovakien. Trots det har de ändå bara mäktat med tre mål än så länge, vilket ändå räckte långt då de vann gruppen.

Men ju längre in i turneringen man desto mer mål måste man producera. Det räcker inte långt att spela mållöst. Det betyder att spelare som den 27-årige anfallaren Oscar Cardozo måste sätta sin första balja.

Japan har imponerat hela vägen till åttondelen. Trots att japanerna ändå föll en gång så har de stått för ett riktigt underhållande spel där bland annat Keizuke Hondas assist mot Danmark säkerligen kommer att hamna bland de snyggaste i det här VM:et.

Det är dessutom just Keizuke Honda som ännu en gång måste vara på topp för att laget ska gå vidare. Funkar inte han funkar inte Japan.

Spanien - Portugal

Det har varit skakigt i Spanien. Förbundskaptenen Vicente del Bosque har kritiserats för att spela med två defensiva mittfältare, något som tros vara anledningen till varför Spaniens snabba passningsspel har gått på halvfart.

Men vidare som gruppetta är de, något som ändå vittnar om Spaniens storhet. Problemen med kantspelet måste lösas mot Portugal och då är det ingen annan än Andres Iniesta som ska briljera - trots sina skadebekymmer.

Portugal har stått för det här VM:ets allra största vinst. 7-0 mot Nordkorea såg till att de utan tvekan kunde ta sig vidare från grupp G.

Det blev mållöst i den sista matchen när Brasilien stod för motståndet. Nu måste anfallaren Hugo Almeida, som gjorde 3-0-målet mot Nordkorea, ta vara på sina chanser och fortsätta näta mot ett Spanien som inte kommer att bjuda på särskilt mycket.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!