- Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Villa skickade ut Ronaldos Portugal ur VM

David Villa överglänste Cristiano Ronaldo och satte matchens enda mål mot Portugal i mitten av andra halvlek. Spanien möter nu Paraguay i kvartsfinal.


KAPSTADEN. Förväntningarna på Cristiano Ronaldo var skyhöga inför VM och det var upp till bevis i kvällens åttondelsfinal mot Spanien. Och det började också bra för hans Portugal som skapade de farligaste chanserna i första halvlek.

Ronaldo själv testade lyckan på en frispark långt utifrån som lagkamraten Iker Casillas fick stora problem med, men lyckades lösa situationen till slut. Kort därefter hade både Hugo Almeida och Tiago två fina nicklägen, men avsluten höll ingen hög klass och det var mållöst efter de första 45 minuterna.

Spanskt byte blir avgörande
I andra halvlek hade spanjorerna fortsatt svårt att hitta igenom Portugals täta försvarsmur. Men när Fernando Torres blev utbytt efter en kvart in i halvleken till förmån för Fernando Llorente blev det fart i "La Rojas" anfallsspel.

Spanien skapade läge efter läge och i den 63:e minuten fick de också utdelning när Andrés Iniesta, Llorente, Xabi Alonso och Xavi visade prov på sitt fantastiska passningsspel. Bollen hamnade till slut hos David Villa som brände den första målchansen, men på returen gjorde han inget misstag.

Portugal utspelade
Efter ledningsmålet kontrollerade Spanien matchen totalt och portugiserna fick knappt låna bollen. Men i slutet av tillställningen kom dem trots det till ett antal inlägg, men de var aldrig riktigt nära att hota sitt grannland på allvar.

Spanjorerna vann därmed med 1-0 och Villa blev den store matchvinnaren. Nu väntar Paraguay i kvartsfinalen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!