- Foto: Roberto Candia/AP/SCANPIX

Villa utfärdar varning: "Jag ska göra fler mål"

David Villa gick upp i delad skytteligaledning i och med segermålet mot Portugal i kvällens åttondelsfinal. Nu menar spanjoren att flera mål är att vänta.- Jag ska fortsätta göra mål för lagets bästa och för att ta oss långt i VM, säger Villa efter matchen.


KAPSTADEN. David Villa håller på att bli en av VM:s största och bästa spelare. Anfallaren, som nyligen skrev på för Barcelona, har stått för matchavgörande insatser i turneringen när det gällt som mest.

Kvällens åttondelsfinal mot Portugal var inget undantag. Efter en mållös första halvlek tog Villa mer iniativ och fick till slut utdelning i den 63:e minuten. Målet innebar att han gick upp i delad skytteligaledning tillsammans med Gonzalo Higuaín och Robert Vittek, och räckte för att föra Spanien till en efterlängtad kvartsfinal.

Där väntar Paraguay och deras försvar lär få se upp om man ska tro Villa själv, som hävdar att fler mål från hans dojor är att vänta i slutspelet.

- Jag ska fortsätta göra mål för lagets bästa och för att ta oss långt i VM. Vi är glada över att ett mål räckte för att ta oss vidare, säger Villa i TV4.

Även om Spanien kunde spela ut efter målet menar Villa att Portugal var en väldigt svår motståndare, som under långa stunder gjorde livet surt för spanjorerna. 28-åringen förklarar också att det spanska spelet blir allt bättre.

- Vi tar det steg för steg. I dag tvingade Portugal oss att ta ytterligare ett steg framåt. Vi är nöjda eftersom vi är klara för kvartsfinal och slog ut en mycket tuff motståndare, konstaterar Villa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!