Söndag 28 Nov
Stockholm

VM-RESAN - DAG 21: Ronaldo skämde ut sig - som ett barn

1 av 4
2 av 4
Ronaldo gjorde bort sig, både under och efter matchen.
3 av 4
Ronaldo gjorde bort sig, både under och efter matchen. Foto:
4 av 4

"De portugisiska spelarna var helt lamslagna. De väntade alla på att Ronaldo skulle leda. De väntade förgäves. Det börjar bli en vana för Portugal."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Den Stora VM-resan

Följ Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar på hans resa som tar honom från Johannesburg till Durban, Port Elizabeth, Kapstaden och tillbaka till VM-finalen den 11:e juli på Soccer City Stadium i Johannesburg.
Han kommer att främst följa Lars Lagerbäcks Nigeria och Sven-Göran Erikssons Elfenbenskusten - men också Maradonas Argentina och Nordens stolthet Danmark.

Varje dag kommer nya krönikor på hans blogg Den Stora VM-bloggen och på Nyheter24:s VM-sajt där du kan hitta allt om VM, spelarna och matcherna.

GREEN POINT STADIUM, KAPSTADEN. Det skulle bli kvällen där Cristiano Ronaldo till slut blev en man. Han skulle visa sin mognad och föra Portugal till seger mot favoriten Spanien. Hela världens ögon var riktade mot kapten Ronaldo. Hela Portugal hoppades på Cristiano från Funchal.

Men Cristiano Ronaldo syntes inte till. I stället dök omslagspojken upp. Superstjärnan. Divan. Det finns många många namn för den karaktär som skämde ut sig på Green Point Stadium i Kapstaden. När matchen var över kunde divan inte hålla sig lugn längre. Han spottade och svor mot en kameraman. För att göra saker än värre gick kaptenen rakt förbi alla journalister utan att stanna. Superstjärnan hann dock med en fråga.

Kan du förklara vad som gick fel?

- Fråga Carlos Queiroz, svarade Ronaldo med en nedlåtande ton som inte gick att misstolka.

Kanske hade han sett Queiroz presskonferens en kvart tidigare.

– Vi trodde att han skulle klara det. Han är vår ledare och kapten, sa förbundskaptenen om Ronaldos fiasko.

Queiroz sågades efter matchen

Ronaldo klarade inte det. Han var inte ens nära. Ett mål på fyra matcher blev superstjärnans facit. Och det målet kom turligt mot Nordkorea. Det blev inga titlar i år. Chansen att återerövra Ballon D'or är borta. 2010 blev året då Ronaldo återigen blev ett barn.

Sen har vi förstås Queiroz. Hans brist på fingertoppskänsla sågades av de portugiska journalisterna redan under matchen. "Teoretikern" som de kallar honom bytte ut Hugo Almeida efter 58 minuter. Det blev också slutet på Portugals anfallsspel. Han var trött sa Queiroz på presskonferensen. Det var jag inte alls kontrade Almeida några minuter senare.

Utan Ronaldo magi: Ingenting

Oavsett vem som har rätt gjorde Villa matchens enda mål. Portugals VM-nolla sprack och med den landets gulddrömmar. Queiroz har hela tiden pratat om hur starka A Selecção är i defensiven. Men det blev så tydligt att Portugal utan Cristiano Ronaldo är ett mediokert lag. Det var exakt så det var mot Spanien. Ronaldo började till vänsterkanten men bytte sen kant.

Kanske ville Queiroz att Ronaldo skulle dra till sig extra bevakning och öppna ytor för medspelarna. Och det var också så det blev. Men de portugisiska spelarna vet inte hur man utnyttjar lägena. De behövde Ronaldo. Han blev bara sämre och sämre. Till slut var det rent av tragiskt att se hans lama försök till skott. Spanjorerna skrattade. Portugiserna skakade på huvudena. Det hela var ett dåligt skämt.

När Queiroz till slut såg Ronaldos svagheter som ledare var det för sent. Spanien hade tagit ledningen och Portugal var på väg hem. Queiroz kastade in Liedson och Pedro Mendes - men det hjälpte inte. De portugisiska spelarna var helt lamslagna. De väntade alla på att Ronaldo skulle leda. De väntade förgäves. Det börjar bli en vana för Portugal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal server error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Kungsgatan 12-14
111 35 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24