Storfavoriterna Spanien.
1 av 2
Storfavoriterna Spanien. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Vicente del Bosque respekterar sina kommande motståndare.
2 av 2
Vicente del Bosque respekterar sina kommande motståndare. - Foto: Claudio Cruz/AP/SCANPIX

Del Bosque: "Inget är enkelt nu"

Spanien är tillbaka. I går besegrade de Portugal med 1-0 och närmar sig finalen med stormsteg. Men den spanske förbundskaptenen tar inte ut någonting i förhand.- Nu återstår endast de åtta bästa lagen i världen. Inget är enkelt, säger Vicente del Bosque.


KAPSTADEN. Spanien har hämtat upp sig rejält. Efter den överraskande premiärförlusten mot Schweiz gick "La roja" i går vidare till kvartsfinalen när Portugal besegrades och ännu en gång hålls Spanien som storfavoriter till att vinna hela mästerskapet.

Men den spanske förbundskaptenen Vicente del Bosque tar inget för givet. Han vet att det fortfarande är mycket som återstår innan de kan lyfta VM-bucklan för första gången i landets historia.

- Först och främst måste vi besegra Paraguay, som vi har väldigt mycket respekt för. Nu återstår endast de åtta bästa lagen i världen. Inget är enkelt, säger den 64-årige del Bosque enligt AS.

På lördag drabbas alltså Spanien samman med Paraguay i kvartsfinalen. Många menar att Spanien har fått det lättaste motståndet, men del Bosque tycker annat.

- Det är ett starkt och sammansvetsat lag och jag hyser full respekt för dem. Det Spanien måste göra är att fortsätta med samma mentalitet som vi hade mot Portugal. Varje dag måste vi bli lite bättre. Då, med ödmjukhet och steg för steg, kommer vi att närma oss titeln.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!